Haberler

Halk Oylamasına Doğru

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde esnafları ziyaret ederek yaklaşan halk oylamasında "evet" oyu vermeleri için destek istedi.

Milletvekili Berber, ilk olarak Turgutlu Devlet Hastanesini ziyaret ederek Başhekim Sabri Taşçıoğlu'ndan bilgi aldı.

Berber, hastanede tedavi gören hastaları da ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Daha sonra esnafları ziyaret ederek, onlarla bir süre sohbet eden Berber, burada yaptığı konuşmada, "1950 yılına kadar Türkiye'de tek parti rejimi vardı. O dönemlerde valiler Cumhuriyet Halk Partisi'nin il başkanıydı. Çok partili döneme geçilmesi Türkiye'nin hayrınadır." dedi.

Milletin iradesinin ilk seçimde sandığa yansıdığını ifade eden Berber, "Ankara'ya, 'Size artık yeter, biraz da milletin istediği olacak' dediler. Menderes ve Celal Bayar öyle geldi. Demokrat Parti yönetimine 10 sene sonra müdahale olmasaydı, millet belki de 'Tamam siz yoruldunuz başka biri gelsin' diyecekti. Fakat maalesef ona fırsat verilmedi. 2007 yılında hatırlıyorsunuz aynı şey bize de yapıldı." ifadelerini kullandı.

Her Cumhurbaşkanlığı seçiminde krizler yaşandığını ifade eden Berber, şöyle konuştu:

"Atatürk öldüğünde İsmet İnönü'yü askerler getirdi. Bu olacak dediler ve ertesi gün seçildi. 2007 yılında bizim Cumhurbaşkanı seçmemize engel olduktan sonra milletimiz 'Bundan sonra Cumhurbaşkanı'nı ben seçeceğim' dedi ve kararını verdi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan kriz olmadan seçildi. 2014 yılında ilk defa doğrudan doğruya milletin oylarıyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanı geldi. Rahmetli Özal, Cumhurbaşkanı kendi partisinden olmasına rağmen kendi başbakanlarıyla ters düştü. Rahmetli Demirel, kızım dediği kendi partisinden olan Tansu Çiller ile anlaşamadı. Halbuki millet bir tane yönetici seçer. Bunun getirdiği bir sürü faydayı göreceğiz. Bürokrasi, askerler, sivil bürokrasidekiler, bir takım medya güçleri Ankara'ya ayar vermeye çalışıyor. Bize bile bunu yaptılar ama her defasında millete gittik. Keşke rahmetli Menderes'te o zaman böyle olduğunda ortalık karıştığında 'Haydi arkadaş seçimi erkene alıyoruz' deseydi ve sandığı milletin önüne koysaydı kimse bunu yapamazdı. Seçim kararı alalım gidelim millete deseler, 12 Eylül falan olmazdı yani. Millete gitmek her zaman çözümdür."

Kaynak: AA / Güncel

Recai Berber AK Parti Turgutlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title