Haberler

Halk Oylamasına Doğru

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, "Bölgesinde güçlü bir Türkiye istemeyen Avrupa, 'evet' ile birlikte ülkemizin kazanımlarını bilerek bunu önlemeye çalışıyor.

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, "Bölgesinde güçlü bir Türkiye istemeyen Avrupa, 'evet' ile birlikte ülkemizin kazanımlarını bilerek bunu önlemeye çalışıyor." dedi.

Karal, AK Parti Kurucu İl Yönetim Kurulu üyeleri ile Rize Öğretmenevi Toplantı Salonu'nda bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada Karal, Türkiye'nin AK Parti'nin kurulduğu dönemden bugüne kadar değişen ve gelişen şartlarını anlattı.

Karal, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına değinerek, şunları dile getirdi:

"AK Parti iktidarıyla gelen siyasi istikrarla ülkemizde yapılan yatırımlar ve reformlar ortada. Daha düne kadar memuruna maaş veremeyen, milli gelirinin çoğunu faize veren bir ülke iken bölgesinde söz sahibi, devasa yatırımlar gerçekleştiren, dış borçlarını ödeyen, kendi tankını ve tüfeğini yapan bir ülke konumuna geldik. Tüm bu kazanımlar kuşkusuz siyasi istikrarla birlikte geldi. İşte bizler 16 Nisan'da yapılacak referandumla birlikte gelecek olan cumhurbaşkanlığı sisteminde ülkemizde koalisyon dönemine son vererek siyasi istikrarın kalıcı olarak sağlanmasını istiyoruz."

Avrupa devletlerinin halk oylaması ile ilgili tutumlarını hayretle karşıladıklarına değinen Karal, şöyle devam etti:

"Sözde demokrasi ve düşünce özgürlüğü savunucusu Avrupa'nın iki yüzlülüğünü görüyorsunuz. Bakanlarımızın ülkelerinde konuşmalar yapmasını engellemek için her türlü çirkinliği yapan Avrupa'nın 'evet' korkusu bir kez daha gözler önüne seriliyor. Bölgesinde güçlü bir Türkiye istemeyen Avrupa 'evet' ile birlikte ülkemizin kazanımlarını bilerek bunu önlemeye çalışıyor. Avrupa'nın evet'ten ne kadar korktuğu ortadadır. Terör örgütlerine her türlü eylem ve gösteriye izin veren Avrupa'nın bizim bakanlarımıza yaptıkları uygulamalar kabul edilemez. Bütün bunların tek bir sebebi var. Türkiye'nin büyümesini ve güçlenmesini istemiyorlar. Bunun için de faşist ve antidemokratik uygulamalarla bizleri durdurmaya ve Avrupa'da yaşayan hemşehrilerimizle bir araya gelmemizi engellemeye çalışıyorlar ama milletimiz bu iki yüzlü Avrupa'ya sandıkta 'evet' diyerek cevabını verecektir."

Kaynak: AA / Güncel

AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title