Haberler

Halk Oylamasına Doğru

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, yeni anayasa değişikliğine ilişkin, "Bu anayasada yani 18 maddede demokrasi derinleşecek, milli birlik ve kardeşlik inşallah kazanacak.

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, yeni anayasa değişikliğine ilişkin, "Bu anayasada yani 18 maddede demokrasi derinleşecek, milli birlik ve kardeşlik inşallah kazanacak." dedi.

MHP Şişli İlçe Başkanlığı, ilçedeki muhtarlara yönelik "Halk oylaması" konulu toplantı düzenledi.

Yönter, toplantıda, anayasa değişikliğine yönelik halk oylaması sürecinin şu anda Türkiye'nin en önemli meselesi olduğunu söyledi.

Türkiye'nin geleceği için milli bir uzlaşmanın mecburiyet olduğuna inandıklarını ifade eden Yönter, "Aksi halde arkamıza baka baka bir devleti, bir vatanı kaybedebiliriz. Biz bir sorunla karşı karşıyayız. Bu sorun da yönetim sorunudur." diye konuştu.

Yönter, kişi ya da parti için değil, vatan-millet için halk oylamasında iradelerini "evet" olarak belirlediklerini vurguladı.

TBMM'de 80 milyon için ellerini taşın altına koyarak "evet" dediklerini dile getiren Yönter, şöyle konuştu:

"Mecliste 'evet' diyorsak, milletimizin karşısında da 'evet' diyeceğimizi beyan ettik. Hep beraber, hep birlikte devleti yeniden inşa etmenin çaresine bakmalıyız. Bu hükümet sistemi Türkiye'de anayasayı, hukuku hakim kılacak. Şimdi herkes birbirine 18 maddeyi 'okudun, okumadın' diyor. Anamuhalefet partisi lideri okumamış 18 maddeyi benim köyümdeki Ahmet Efendi, Mehmet Efendi nasıl okuyacak, o bilmiyor. Bir de 'hayır' diye ortalıkta geziyor."

Yönter, vatandaşın günlük hayatıyla anayasanın irtibatının olmadığını dile getirdi.

Yeni anayasanın topyekun millet, devlet ve gelecek açısından önemli olduğunu dile getiren Yönter, şunları kaydetti:

"Biz mutlaka bu badireyi, bu karanlık günleri atlatabilmek için şu anda aynı gemide, aynı siperde olduğumuz hissiyatıyla devletteki çözülmenin önüne geçmek amacıyla harekete geçtik. Kim ne derse desin bu anayasada tek adamlığa falan geçit yok. Bu anayasada milli kimliğimizle ilgili en ufak tartışılacak gölge, leke yok. Bu anayasada 80 milyonun geleceği var. Bu anayasada yani 18 maddede demokrasi derinleşecek, milli birlik ve kardeşlik inşallah kazanacak."

Toplantıya MHP İstanbul İl Başkanı Bülent Karataş ve çok sayıda partili de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

İzzet Ulvi Yönter İstanbul Türkiye Şişli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title