Haberler

Halk Oylamasına Doğru

AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, "FETÖ emperyalistlerin koç başıydı.

AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, "FETÖ emperyalistlerin koç başıydı. Türkiye'yi işgal operasyonunda koç başıydı." dedi.

Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) tarafından Yunusemre ilçesinde düzenlenen programa katılan Baybatur, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Baybatur, "Bu ülkede eğer 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olmuş olsaydı, Suriye'de bu karışıklığın yaşandığı dönemde şunun teminatını verebilirim ki bugün Türkiye'de iç savaş çıkacaktı. Çünkü çok kanlı bir operasyondu. Türkiye karışacak bunun nihai sonucu da şu olacaktı. Türkiye'de bir iç savaş var, kargaşa var dolayısıyla NATO ya da BM, 'Türkiye bu kadar karışık biz bu işe müdahale etmemiz gerekir' diye bir nevi birinci dünya harbinde olduğu gibi bu toprakları işgale geleceklerdi." diye konuştu.

Konuşmasında ayrıca, halk oyu oylamasına değinen Baybatur, Yüzde 50+1 almak için siyasi partilerin kendi ideolojik bakış açısından çıkarak bütün milleti, 80 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını kucaklayacak söylemler ve politikalar geliştirmesi gerektiğini vurgulayan Baybatur, "Bugün CHP'nin en büyük itiraz etme nedenlerinden biri, bir daha bu ülkede bu kafayla gittikleri müddetçe hükumetin koalisyon ortağı dahi olamayacaklarını biliyorlar." ifadelerini kullandı.

Kimseye 'hayır' diyen vatan haini, 'evet' diyen muteber insandır demediklerini ifade eden Baybatur, şöyle devam etti:

"Hayırı da eveti de herkes kullanabilir. Şunu göz ardı etmeyelim. Hayır diyenlerin cephesinde kimler var. Bugün bu PKK, HDKP-C, FETÖ bu ülkenin iyiliğini ister mi? Fotoğraf ortada CHP tabanının da seçmeninin de kendi partilerinin yöneticilerine 'Biz bunlarla nasıl aynı fotoğraf karesinde oluruz', 'Nasıl bunlarla beraber hayır cephesinde bulunuruz' hesabını sorması gerekiyor."

Gazetecilerin, "evet" ya da "hayır" çıkarsa ne olacak? sorusu üzerine Baybatur, 'evet' çıktığı zaman Türkiye'nin, ülkenin büyümesiyle alakalı yönetimsel anlamda büyük mesafeler alınacağını ve rahat hareket edileceğini, 'hayır' çıkarsa da dünyanın sonu olmayacağını, bunun milletin takdiri olduğunu kaydetti.

Baybatur, "Bu süreç içinde bizi tek adam veya diktatör olarak eleştirenlerin mazisine baktığımız zaman tek adamlığı, milli şeflik, diktatörlük onların tarihinde var. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü paradan puldan fotoğraflarını çıkartan kendini milli şef ilan eden Recep Tayyip Erdoğan değil. Kim, CHP ve bu zihniyet. Atatürk'ten sonra İnönü'nün genel başkanlığıyla beraber CHP'nin başka noktaya gittiğini hepimiz biliyoruz. Onun için CHP yöneticileri bize demokrasi ya da tek adamlık noktasında eleştiri yapabilecek yüzü yoktur. Geçmiş mazileri bu manada sabıkalarla doludur. Rahmetli Menderes'i astıran zihniyetin bu zihniyet olduğunu hepimiz biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Murat Baybatur Yunusemre AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title