Haberler

Halk Oylamasına Doğru

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ve AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ile birlikte Sultandağı ilçe başkanlığı tarafından düzenlenen ilçe Danışma Meclis toplantısına katıldı.

Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ve AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ile birlikte Sultandağı ilçe başkanlığı tarafından düzenlenen ilçe Danışma Meclis toplantısına katıldı.

Sultandağı Düğün Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Özkaya, ilçeye yapılan ve yapılması planlanan yatırımların ardından 16 Nisan'da yapılacak olan anayasa değişikliği hakkında açıklamalarda bulundu.

Özkaya, "Şimdi bize anayasayı neden değiştiriyorsunuz, zamanı mıydı diyorlar. Biz de tam zamanı olduğunu aziz milletimize anlatmaya devam ediyoruz. Anayasayı değiştirmek için 330 milletvekili olması şarttı. Önceden uzlaşma komisyonu kurulmuş ve 60 maddede anlaşılmıştı. Ancak CHP bu konuda su koyvermişti." dedi.

İleri ki zamanda ise 7 Haziran ve 15 Temmuz dönemini yaşadıklarını kaydeden Özkaya, şöyle konuştu:

"MHP lideri sayın Devlet Bahçeli bizim önerdiğimiz yeni anayasayı görmek istedi ve süreç başladı. 2 parti teklifi meclise getirdi. Gerekli önerileri yaptık. Ben kendi adıma düşüncelerimi 10 sayfa yazarak sundum. İşin özü Cumhuriyettir. 1923 yılında Cumhuriyeti ilan ettik. Cumhuriyet milletin kendini yönetecekleri kişileri kendisinin seçtiği bir yönetim şeklidir. 1923'ten 1950'ye kadar tek parti olarak seçim yapılıyordu. CHP 1950'ye kadar bu toplumun temel değerlerine karşı bir savaş açtı. Türkçe ezan okutuldu. Sonra 1948 de İmam Hatip Okullarını açtılar. Sonra seçimle Menderes geldi ve memlekete çok hizmetleri oldu. 10 yıl boyunca ülkemiz kalkındı. Ancak CHP zihniyeti Menderes'i darbe ile devirdi. Bundan sonra oturdular kendilerine göre yeni bir anayasa yaptılar. Bu anayasa ile kendi iktidarlarını sağlamlaştırmak istediler. Bunun dışında devletin diğer kurumlarını da aldılar. 80'de yeniden bir darbe oldu. 82 anayasası yapıldı. Bu sefer Cumhurbaşkanı tam yetkili ancak sıfır sorumluluk haline dönüştürüldü. Sadece vatana ihanet suçundan yargılanabiliyordu. Biz şu an bu olumsuz şartlarda olan anayasayı değiştiriyoruz."

Anayasa değişikliği halk oylaması ile Türkiye'nin önünün açılacağını ifade eden Yurdunuseven de "Evet oyu kullanana da saygımız var. Hayır, oyu kullanana da saygımız var." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Sultandağı Ali Özkaya AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title