Haberler

Halk Oylamasına Doğru

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, halk oylaması sürecinde terimler üzerinden bilinçaltı bir operasyon yapıldığını, tek adam, diktatör, fesih gibi olumsuz kelimeler üzerinden insanların yönlendirilmeye çalışıldığını söyledi.

Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, halk oylaması sürecinde terimler üzerinden bilinçaltı bir operasyon yapıldığını, tek adam, diktatör, fesih gibi olumsuz kelimeler üzerinden insanların yönlendirilmeye çalışıldığını söyledi.

Köşk Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezinin temel atma töreninde konuşan Karayel, Kayseri'de yerel ve genel siyasetin uyum içinde çalıştığını, yapılan yatırımların bu uyumdan kaynaklandığını ifade etti.

İstikrarsız bir ülkede 10 milyon liralık yatırımın böyle bir sosyal tesis için harcanmasının mümkün olamayacağını ifade eden Karayel, " Ak Parti'den önceki dönemin hükumetleri, memurların maaşlarını ödemek için IMF'nin kapısında kredi almak için sıraya girmişti. Geçen süre içerisinde siyasi istikrarla birlikte mahallelerimize nice 10 milyon liralık yatırımlar yapar hale geldik. Bunların devamı ve temini için önümüzde çok kritik bir aşama var. Bunların hepsinin devamı için önümüzdeki referandumdan 'evet' çıkması lazım. Türkiye'de istikrarın devam etmesi, 15 Temmuz'ların yaşanmaması, güçlü Türkiye'nin yoluna güçlü bir şekilde devam etmesi için referandumdan 'evet' çıkması lazım." dedi.

İnsanların kafasını karıştırıyorlar

"Hayırcı grupların milleti bilgilendirmek yerine, 18 maddede neler olduğunu anlatmak yerine, millete doğru olmayan bilgileri vererek, kafa karışıklığı oluşturmaya çalıştıklarını belirten Karayel, şunları kaydetti:

"Yaptığımız çalışmalarda ve gezilerde üzülerek gözlemlediğim, insanımızın çoğu 18 maddenin ne olduğunu açıp okumamış. Daha dün bana milletvekili seçilme yaşının 25'ten 18'e düşürülmesi ile ilgili bir soru geldi. Maalesef görüyorum ki bu, karşı hayırcı şer cephesinin, insanların kafasını ne kadar fazla karıştırdığını ortaya koyuyor. Ben genç sayılacak bir milletvekiliyim, 40 yaşındayım. Emekli olabilmem için milletvekilliğim bittikten sonra pirim gün sayısınca primimi yatırmam ve 63 yaşamı beklemem gerekiyor. 23 yaşında milletvekilliği biten biri de primlerini yatırması ve 63 yaşını beklemesi gerekiyor."

"Kelimeler üzerinden insanlar yönlendiriliyor"

Kullanılan terimler üzerinden bilinçaltı bir operasyon yapılmaya çalışıldığına dikkati çeken Karayel, şöyle devam etti:

"Kullanılan terimler üzerinden bilinçaltı bir operasyon yapılmaya çalışılıyor. Tek adam, diktatör, fesih, bunların hepsi olumsuz kelimeler. Bu kelimeler üzerinden insanlar yönlendiriliyor. Bakın anayasadaki düzenlemede Cumhurbaşkanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimlerin yenilenmesine karar verilebilir. Peki Cumhurbaşkanı seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Sadece seçimlere meclis mi gidiyor? Hayır.

Cumhurbaşkanı, seçimlerin yenilenmesine karar verdiği anda meclisle beraber kendisi de seçime gidiyor. Meclis karar verirse meclisle birlikte Cumhurbaşkanı da seçime gidiyor. Maddenin yarısını anlatarak insanları yanlış yönlendiriyorlar. Çevremizdeki insanlara öncelikle 18 maddenin ne olduğunu okumalarını tavsiye ediyoruz. 18 yaşla ilgili spekülasyon yapanlar, Avrupa'da bir çok ülkede seçilme yaşının 18 olduğunu söylemiyor. Bizim gençlerimiz, Avrupa'daki o gençlerden daha aşağı değil. Bizim gençlerimiz de en az onlar kadar ülke yönetiminde söz sahibi olabilirler."

Rejim değişikliği değil sistem değişikliği

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de bu seçimde sadece sistem de değişik olacağını ifade eden Tamer, şu değerlendirmelerde bulundu:

"16 Nisan'da bir referanduma gideceğiz. Bu referandum, kesinlikle bir rejim değişikliği değildir. CHP'nin ve diğer hayırcı partilerin dediği gibi kesinlikle bir rejim değişikliği değil, bir sistem değişikliğidir. Bu sistem değişikliği, Türkiye'nin önünü açacak ve yeni Türkiye'nin Osmanlı misyonuna gelebilecek hale sokmak için yapılması gereken önemli bir değişikliktir. Birlik beraberlik içeresinde Türkiye'nin ilerlemesi için 16 Nisan'da sandığa gideceğiz, "evet" diyeceğiz. Bu aynı zamanda Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesine gelebilmesi için yapılması gereken önemli bir adımdır."

Kaynak: AA / Güncel

AK Parti AK Parti Türkiye Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title