Haberler

Halk Oylaması

Edirne Valisi Gökhan Sözer, 'Hangi Sonuç Çıkarsa Çıksın Ülkemiz ve Demokrasimiz İçin Hayırlı Olmasını, İyiliklere, Güzelliklere Yol Açmasını Diliyorum' Dedi

Edirne Valisi Gökhan Sözer, 'Hangi sonuç çıkarsa çıksın ülkemiz ve demokrasimiz için hayırlı olmasını, iyiliklere, güzelliklere yol açmasını diliyorum' dedi.

Vali Sözer, eşi Sema kızları Aybüke ve Özgehan Sözer ile geldiği Alper Yazoğlu İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı.

Oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Sözer, uzun bir referandum sürecinden sonra vatandaşların bugün oylarını kullandığını belirtti.

Referandumun, demokrasinin en önemli aygıtlarından biri, vatandaşın iradesinin sandığa yansıdığı konulardan biri olduğunu vurgulayan Sözer, o nedenle sandığın vatandaşın ayağına götürülmesinin vatandaş için bir ayrıcalık olduğunu söyledi.

Bugün ülkenin önemli bir gün yaşadığını ifade eden Sözer, şunları söyledi:

'Vatandaş, anayasal tercihini yapma imkanı ve fırsatını buluyor. Hangi sonuç çıkarsa çıksın ülkemiz ve demokrasimiz için hayırlı olmasını, iyiliklere, güzelliklere yol açmasını diliyorum. Katılım oranlarını bilmiyorum. Ancak, katılımın yüksek olması, demokratik bilinçlenme, vatandaşın kendi sorumluluğuna sahip çıkma acısından bilincinin yükseldiğini gösterir ki, bu da memnuniyet vericidir. Edirne, bilinci gelişmiş, kendi haklarına, özgürlüklerine sahip çıkan bir kent. O nedenle, büyük bir sorumluluk içerisinde oyunu ve tercihini kullanıyor.'

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'de oyunu İlhami Ertem lisesi'nde kullandı. Sedefçi oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, Edirne halkının referanduma ilgi göstermesinin büyük mutluluk verici olduğunu bildirdi.

Sandıkların önünde kuyrukların olmasının Edirne halkının duyarlı olduğunun bir göstergesi olduğunu vurgulayan Sedefçi, 'Referandum sonuçlarının ülkemize hayırlı sonuçlar doğurmasını diliyorum. Ülkemiz için hayırlı olsun' dedi.

(RC-SAR-NÖZ) - EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title