Haberler

Halk Otobüsündeki Yangın Faciası Davasında Karar

Olayda yaşamını kaybeden kadının kızı,Annemin hasretini anlatamam. Annesizliğin tarifi yok. Belki kasti olarak yapmadı ama 4 insanın canına mal oldu.

Olayda yaşamını kaybeden kadının kızı,

Annemin hasretini anlatamam. Annesizliğin tarifi yok. Belki kasti olarak yapmadı ama 4 insanın canına mal oldu. Siz hafif cezalar verirseniz bu olaylar bitmeyecek, sonu gelmeyecek. Annemle olan hayallerim o arabayla un ufak oldu

Sanık avukatı ise medyanın davalar üzerinde kamuoyu yarattığını öne sürerek,

Bu kadar sorun varken medyanın Sinan Çetin'in oğlunun peşine düşmesini anlamıyorum

Mahkeme 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan otobüs şoförünün Taksirle 4 kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma suçundan 8 yıl 4 ay hapse çarptırılmasına karar verdi.

Haber Arzu KAYA, İstanbul DHA

Kavacık'ta 2014 yılı Temmuz ayında Özel Halk Otobüsünde çıkan yangın sonucu 4 kişinin ölümü 21 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olaya ilişkin, otobüs şoförünün 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın karar duruşması görüldü.

ANNEMLE OLAN HAYALLERİM O ARABAYLA UN UFAK OLDU...

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık otobüs şoförü Zeynel Abidin Aslan, kazada ölenlerin aileleri ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada söz alan ailelerin avukatları sanığın bilinçli taksir veya olası kast ile ölüme sebep olma suçundan cezalandırılmasını talep ederken olayda yaşamını yitiren Tevrat Barışık'ın kızı Bahar Barışık gözyaşlarını tutamadı. Duruşmada söz alan Barışık, Annemin hasretini anlatamam. Annesizliğin tarifi yok. Belki kasti olarak yapmadı ama 4 insanın canına mal oldu. Siz hafif cezalar verirseniz bu olaylar bitmeyecek, sonu gelmeyecek. Annemle olan hayallerim o arabayla un ufak oldu dedi.

MEDYANIN SİNAN ÇETİN'İN OĞLUNUN PEŞİNE DÜŞMESİNİ ANLAMIYORUM

Duruşmada savunma yapan sanık avukatı Zeynel Öztürk medyanın davalar üzerinde kamuoyu yarattığını öne sürerek, Bu otobüslerin imalatı canlı bomba. Ön tekerin üzerine benzin deposu olur mu Sanık 10 numara yağ kullanmamıştır. Bu kadar sorun varken medyanın Sinan Çetin'in oğlunun peşine düşmesini anlamıyorum diye konuştu. Davaya ilişkin son sözü sorulan sanık Zeynel Abidin Aslan ise, Ölenlere rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun dedi.

8 YIL 4 AY HAPİS CEZASI

Mahkeme heyeti Taksirle 4 kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma suçundan sanık Aslan'ın önce 10 yıl hapse çarptırılmasına karar verdi. Sanığın yargılama sırasındaki tutum ve davranışlarını dikkate alan mahkeme Aslan'ın cezasını 8 yıl 4 aya indirdi. Zeynel Abidin Aslan'ın ehliyetine 3 yıl süreyle el konulmasına karar veren mahkeme, yargılama gideri olan 21 bin liranın sanıktan alınmasına hükmetti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Kavacık'ta 27 Temmuz 2014 günü Zeynel Abidin Arslan'ın kullandığı 34 JL 8098 plakalı 500 T kodlu Tuzla-Topkapı arasında çalışan Özel Halk Otobüsü'nde çıkan yangında 4 kişi ölmüş, 21 kişi yaralanmıştı. Yaşanan olay üzerine tutuklanan Zeynel Abidin Arslan dava aşamasında tahliye edilmiş, hakkında hazırlanan iddianamede ise Ege Üniversitesi'nden alınan bilirkişi raporuna göre, araçta kullanılan yakıtın yanıcı solvent madde karışımlı 10 numara yağ olduğu belirtilmişti. Arslan hakkında Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olmak suçundan 2 yıl 8 aydan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açılmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zeynel Abidin Sinan Çetin İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title