Haberler

Halk Elinde Islah Projesi Masaya Yatırıldı

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından uygulanan “Halk Elinde Akkaraman Irkı Islah projesi” ile bölgede verimliliğin arttırılması planlanıyor.

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından uygulanan "Halk Elinde Akkaraman Irkı Islah projesi" ile bölgede verimliliğin arttırılması planlanıyor.

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen toplantının açılışında konuşan Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Üreticileri Birliği Başkanı İhsan Akın, projenin asıl amacının bölgede verimliliği ve kaliteyi yükseltmek olduğunu ifade ederek, projeyle birlikte yavru verimliliğinin yanı sıra süt ve et verimliliğinin de yükseltilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Diğer ilçelerde de bu projemizi hayata geçireceklerini ifade eden Akın, "Bu projedeki asıl amaç sadece destek alınması değildir. En iyi koçları en iyi kuzuları yetiştirmektir. Kırmızı et açığının kapatılması noktasında da eğer sizler iyi koç üretirseniz bu koçlarınızı koç desteği kapsamına bakanlığımız alıyor ve destekliyor" dedi.

Toplantı yeri konusunda kendilerine destek veren Yazıhan Belediye Başkanı Öztürk'e teşekkür eden Akın, projenin tüm üreticilere hayırlı olmasını diledi.

Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk ise, bölgelerinin birinci derece tarım ikinci derece de ise hayvancılık bölgesi olduğunu anımsatarak "Hakikaten Yazıhan bölgesinde küçükbaş hayvan üreticilerinin çoğunlukta olduğu ve fazla sayıda da üreticimizin olduğunu biliyoruz. Bizler de yerel yönetimler olarak üzerimize düşen ne varsa her zaman destekçi olmaya hazırız" dedi.

Proje lideri Prof. Dr. Metin Bayraktar da yaptığı konuşmada, projenin ana amaçlarının kuzu sayısını artırmak ve damızlık üretmek olduğunu dile getirdi. Bu amaçlara en kısa zamanda ulaşmayı hedeflediklerini belirten Bayraktar, "Biz elimizden ne geliyorsa hep birlikte yapacağız inşallah. Bundan birkaç sene sonra da Yazıhan'da üretmiş olduğumuz damızlıkları başka illere satmayı Allah bize nasip eder inşallah. O zaman bugün bir kazanıyorsanız o zaman iki kazanmanın yolları üretebilirsek size bu işten sürdürebilir hale getirirsiniz. Yoksa yani geçmişte olduğu gibi bu işte yürütmeye devam edersek birçok üretici bu işten vazgeçmek durumunda kalabilir" şeklinde konuştu.

Yazıhan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Zafer Tanrıverdi ise, üç yıldır 'Halk Elinde Islah Projesini' uyguladıklarını belirterek, "Burada ki en önemli amacımız, vatandaşlarımıza burada hayvan üretiminde kayıtları en iyi şekilde tutturmak, bu konuyu da başardığımızı tahmin ediyorum" dedi.

Toplantının sonunda ise Proje Teknik Elemanı Veteriner Teknikeri Ayşegül Kılınç, proje ile ilgili teknik bilgiler sundu. Program soru cevap ile son buldu.

Toplantıya, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Proje Lideri Prof. Dr. Metin Bayraktar, Birlik Başkanı İhsan Akın, Yazıhan Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Zafer Tanrıverdi ile üreticiler katıldı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nevzat Öztürk Yazıhan Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title