Haberler

Halk Eğitimi Merkezi Yıl Sonu Giyim-nakış Sergileri İlgi Görüyor

Gediz Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında açılan Giyim-Nakış ve El Sanatları kurslarının geleneksel yılsonu sergileri büyük ilgi görüyor.

Gediz merkez, belde ve köylerde 13 noktada Giyim-Nakış, İğne Oyası, El Sanatları, Kat'ı Sanatı ve Folklorik Bebek yapımı gibi 30 farklı alanda kurslar düzenleyen Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü, bu yılın ilk yılsonu sergisini 06.05.2015 tarihinde Eskigediz Beldesinde açtı. Daha sonra Yenikent-Gölcük ve Eskigediz-Akçaalan mahalleleri ile Altınkent ve Sazköyde açılan yılsonu sergileri, Erdoğmuş ve Gümele köyleri ile Gediz'deki çeşitli okullarda açılacak sergilerle devam edecek.

Altınkent Köyü Düğün Salonunda açılan giyim sergisine Gediz İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Zekeriya Ünal, Müdür Yardımcıları Mürşit Ertem, Abdullah Kaya ve Berna Bircan, Gediz Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Kıyak, Altınkent Köyü Muhtarı Mehmet Yılmaz, Altınkent Ortaokulu Müdürü Bekir Orhan, kursiyerler, usta öğreticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sergi açılışından önce bir konuşma yapan Gediz Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Zekeriya Ünal, 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında açtıkları geleneksel yılsonu sergilerinden dördüncüsü olan Altınket Köyü Giyim Sergisini açmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

Serginin açılmasında emeği olan Kurs Usta Öğreticisi Hatice Altıntaş, Altınkent Köyü Muhtarı Mehmet Yılmaz, kursiyerler ve katkı sağlayan herkese teşekkür eden Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Zekeriya Ünal, "Halk Eğitimin Alanı, toplum kadar geniş, hayat kadar çeşitlidir. Bu manada Halk Eğitim; bir lüks değil, bireylerin toplumsal mutluluğu için yerine getirilmesi gereken bir hizmettir. Bizde bu hayat felsefesinden ve çalışma ahlakından hareketle her daim Milli Eğitim Bakanlığımızın ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün bize hedef olarak gösterdikleri amaçlar doğrultusunda iyi insan, iyi vatandaş, iyi kursiyer, nitelikli iş gücü ve ahlaklı bir toplum yetiştirilmesi adına mirasımız olan kültürümüzün geçmişten geleceğe aktarılması adına hayatın her alanında var olmanın mücadelesini veriyoruz. Bir işi bir kişi sadece eliyle yaparsa işçi, eli ve beyniyle yaparsa usta, eli beyni ve gönlüyle yaparsa zanaatkarmış.Bu doğrultuda bu öğretim yılında 30 farklı alanda toplam 140 kurs açarak yaklaşık 3 bin 806 vatandaşımıza ve kursiyerimize ulaşma fırsatı yakaladık.

Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğümüzün büyük ilgi ile devam eden sergi açılışları 28 Mayıs 2015 Perşembe günü merkez salonumuzda düzenlenecek olan karma sergi ile sona erecek."

Konuşmanın ardından Altınkent İlk ve Ortaokulu Anasınıfı öğrencilerinin Sıra Gecesi müzik gösterileri izlendi. Miniklerin yaptığı müzik gösterisi tüm izleyenleri coşturdu.

Daha sonra Kurs Öğretmeni Hatice Altıntaş tarafından verilen kurslar sonunda belge almaya hak kazanan 15 kursiyere Gediz İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, Altınkent Köyü Muhtarı Mehmet Yılmaz ve Gediz Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Kıyak tarafından belge dağıtımı yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Zekeriya Ünal, Gediz Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Kıyak, Altınkent Köyü Muhtarı Mehmet Yılmaz ve Altınkent Ortaokulu Müdürü Bekir Orhan'ın açtığı Giyim sergisi, başta kadınlar olmak üzere tüm davetliler tarafından büyük ilgi gördü.

Serginin gezilmesinin ardından herkese nohutlu pilav ve ayran ikram edildi.

Gediz Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında açılan Giyim-Nakış ve El Sanatları kurslarının geleneksel yılsonu sergileri, 28.05.2015 tarihinde Gediz Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü'nde açılacak karma sergi merkez sergisi ile sona erecek. (MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halk Eğitimi Merkezi Ahmet Aydın Altınkent Gediz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title