Haberler

Halk Eğitim Organik Tarıma Yönelecek

Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ilerleyen dönemlerde Halk Eğitim Merkezi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü işbirliğinde organik tarım üzerine çalışmalar gerçekleştireceğini söyledi.

Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ilerleyen dönemlerde Halk Eğitim Merkezi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü işbirliğinde organik tarım üzerine çalışmalar gerçekleştireceğini söyledi.

Manisa Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İlçe Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği 1. toplantısı Kaymakam İsmail Çorumluoğlu başkanlığında yapıldı. Toplantıda sunum yapan Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammed Çiftçi, hedeflerinin 2015 yılı sonuna kadar 16 bin kursiyer rakamına ulaşmak olduğunu söyledi.

Manisa Öğretmenevi'nde yapılan toplantıya İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve ilçe kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşları başkanları ve yöneticileri katıldı.

Toplantının başında kısa bir konuşma yapan Kaymakam Çorumluoğlu, "İlerleyen dönemde ilçe tarım müdürlüğü ile işbirliği içerisinde organik tarıma yöneleceğiz. İşbirliğinde fayda var. Bir diğer husus ise İl Gençlik Spor il müdürlüğü özellikle ekonomik durumu iyi olmayan çocukların spor yapabilmesi için kurslar açacak. Toplantı hedeflerimiz çok yüksek. 1 yılda 16 bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Kaymakam Çorumluoğlu'nun ardından Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammed Çiftçi bir sunum yaptı. Çiftçi, 2014-2015 eğitim öğretim yılında Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi müdürlüğünce açılan okuma yazma mesleki ve teknik, genel kurslar hakkında bilgi vererek, "Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi olarak 1 merkez bina 1 ek bina ve Yenihan'da bulunan 3 derslik ile hizmet vermekteyiz. Her üç alandaki derslikler toplamımız 20 olmaktadır. Kurumun aynı anda 400 kursiyere hizmet verme kapasitesi bulunmaktadır. Kurumun merkez binası genel bilgi ve beceri kursları ve mesleki teknik eğitim kurslarının pek çoğu için uygundur. Kurslar normal statüde, işbirliğinde ve İŞ-KUR destekli kurslar olmak üzere toplamda 120 kurs açtık. Bu kurslara kayıt yaptırandan bin 387'i kadın, bin 5'i erkek olmak üzere toplam 2 bin 392 kişi kayıt yaptırdı. Okulları hayat olsun projesi kapsamında Şehzadeler İlçesinde 15 Ekim 2014-15 Ocak 2015 tarihleri arasında 22 kurs, düzenlenerek 282 kadın, 136 erkek olmak üzere toplam 418 kişiye ulaşılmıştır" dedi.

Çiftçi sunumunu şöyle tamamladı:

"Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi'nin kurs açmaya başladığı Ekim 2014 ay ile içinde bulunduğumuz Ocak 2015 aynı veri olarak aldığımızda aylık ortalama 30-33 kurs açıldığı anlaşılmaktadır. Şehzadeler ilçesinin nüfusu kaynaklara göre 164 bin civarındadır. Şu an açılmış olan kurslar ile bu nüfusun yaklaşık yüzde 1,5'ine ulaşılmıştır. Hedef 2015 yılı sonuna kadar bu nüfusun yüzde 10'una tekabül eden 14 bin-16 bin kursiyere rakamına ulaşmaktır." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü İsmail Çorumluoğlu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title