Haberler

Halk Eğitim Merkezi'nden Yıl Sonu Sergisi

Muğla Valisi Güvençer'in eşi Fatma Dilek Güvençer, Menteşe Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünün el emeği ürünlerinden oluşan sergi açılışını yaptı.

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer'in eşi Fatma Dilek Güvençer, Menteşe Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünün el emeği ürünlerinden oluşan sergi açılışını yaptı.

Törende, Fatma Dilek Güvençer, yatak odası tekstili hazırlama ve basit nakış iğne teknikleri kurslarını tamamlayan 35 kursiyere belgelerini verdi. Açılışın ardından sergiyi gezen Güvençer, el emeği ürünler hakkında kursiyerlerden bilgi aldı.

Menteşe Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Mesut Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ekim ayından itibaren Menteşe ilçesinde 500 kurs açtıklarını söyledi.

Açılan kurslara vatandaşların ilgi gösterdiğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Kurslar boyunca 5 bin civarında kursiyere belge verdik, 3 bin kişinin katıldığı seminerler düzenledik. Hayat Boyu Öğrenim'e katılım her geçen gün artıyor fakat hala istediğimiz düzeyde değil. Bizde katılım oranı yüzde 3 iken Avrupa'da bu oran yüzde 10. Mahallelerde bayanlara yönelik açılan bu kursların halk eğitim faaliyetleri içerisinde önemi büyük."

Açtıkları kurslarda unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını yaşatmaya çalıştıklarına işaret eden Erdoğan, bu kurslar sayesinde kadınların aile ekonomisine katkıda bulunabildiklerini bildirdi.

Kurslarda komşuluk, dostluk, arkadaşlık kavramlarının da geliştiğine değinen Erdoğan, "Birlikte yapılan sosyal aktivitelerle kadınlarımız arasında kaynaşma sağlanıyor. Bu kursların kesintiye uğramadan devam etmesi için çaba sarf ediyoruz" diye konuştu. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Halk Eğitimi Merkezi Hakan Güvençer Menteşe Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title