Haberler

Halk Dansları Yarışması Kepez'de Yapıldı

Kepez Belediyesi ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu iş birliğinde Büyükler Geleneksel Düzenlemesiz Dal Yarışması gerçekleşti.

Kepez Belediyesi ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu iş birliğinde Büyükler Geleneksel Düzenlemesiz Dal Yarışması gerçekleşti.

Kepez Belediyesi işbirliğiyle Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ve Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nün düzenlediği Büyükler Geleneksel Düzenlemesiz Dal Yarışması, Turgut Özal Spor Salonu'nda gerçekleşti. Anadolu'nun zengin ve köklü değerlerinden biri olan halk oyunlarının yayılıp yaşatılmasını hedefleyen federasyon, 'Halk oyunları sevgi ve barışın mayasıdır' sloganıyla yarışma düzenledi.

16 takım yarıştı

Tüm Antalyalıların davet edildiği yarışmaya İstanbul, Artvin, İzmir, Ankara, Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakır, Erzurum, Antalya, Aydın, Çorum, Giresun, Hakkari, Karabük ve Sivas'tan 16 takım katıldı. Sabah saatlerinde başlayan provaların ardından, saat 20.00'de de takımlar jüri karşısında performanslarını gösterdi. İzleyenlere görsel bir şölen sunan yarışmada, birbirinden başarılı ekipler farklı yörelerin halk danslarını müziğe uyumlu şekilde sahneledi.

Tütüncü ailesiyle izledi

Yarışma sırasında fondaki dev ekranda, 'uyuşturucuya karşıyız, halk oyunlarına bağımlıyız' gibi toplumsal mesajlar verildi. Yarışmayı eşi Ayşe Tütüncü ve kızı Zeynep ile birlikte izleyen Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, toplulukların performanslarına alkışla tempo tuttu. Gecenin sonunda Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu, desteklerinden dolayı Başkan Tütüncü'ye bir teşekkür şilti sundu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kepez Belediyesi Ayşe Tütüncü Antalya Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title