Haberler

Saruhanlı'da Halitpaşa'ya Sebze Meyve Alım Merkezi Yapılıyor

Güncelleme:

Saruhanlı Belediyesi, Halitpaşa Mahallesinde yöresel bazda hizmet verebilecek ölçüde yaş ve kuru sebze meyve alım merkezi yapıyor.

Saruhanlı Belediyesi, İlçeye bağlı Halitpaşa mahallesinde yöresel bazda hizmet verebilecek ölçüde yaş ve kuru sebze meyve alım merkezi yapıyor.

Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Halitpaşa mahallesini ziyaret ederek burada yapımı süren sebze-meyve alım merkezi çalışmalarını inceledi.

Başkan Yaralı, burada yaptığı açıklamada mahallenin girişinde biber alım yeri olarak kullanılan alanı yeniden düzenleyerek, bu bölgeyi modern bir yaş ve kuru sebze meyve alım merkezine dönüştüreceklerini kaydetti. Halitpaşa ve çevresindeki mahallelerde son yıllarda biber, domates ve diğer sebze meyve üretiminin ağırlık kazandığını dile getiren Yaralı, şunları söyledi:

"Üreticilerimizin ürünlerini pazarlayabilecekleri, üretici ile tüccarı buluşturacak modern bir tesis oluşturuyoruz. Buradaki kantarın bakımını yaptık, rampasını yeniledik. 3 bin metrekare alan sahip olan meydanın zeminine kilitparke taşı döşüyoruz. Yükleme peronunu elden geçirdik, kullanılabilir hale getirdik. Bölgeyi baştan aşağıya düzenliyoruz. İlçemizde her yıl ortalama 12 bin dekar alanda domates, 3 bin 500 dekar salatalık, 9 bin dekar biber, 7 bin dekar kavun karpuz ve 5 bin dekar yan bitkiler ile 4 bin 300 dekarda da meyve üretimi yapılıyor. Bu bakımdan böyle bir tesise ihtiyaç vardı. İlçemiz için şimdiden hayırlı olsun." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Saruhanlı Belediyesi Hüseyin Yaralı Halitpaşa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title