Haberler

Haliliye Demokrasiye Sahip Çıktı

Haliliye Belediyesi dün gece saatlerinde gerçekleşen darbeye kalkışma girişiminin hemen ardından teknik müdürlüklerin kontrolü altında olan tüm ekipman ve filosunu olası bir hareketliliğe karşı Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığı önünde bekletmeye başladı.

Haliliye Belediyesi dün gece saatlerinde gerçekleşen darbeye kalkışma girişiminin hemen ardından teknik müdürlüklerin kontrolü altında olan tüm ekipman ve filosunu olası bir hareketliliğe karşı Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığı önünde bekletmeye başladı.

Giriş ve çıkışların kapanmasını sağlayan araç yığınağının ardından ise Haliliye Belediyesi tüm personellerini sokaklara davet etti. Gece saatlerinden yana tam kadro sahada olan Haliliye Belediyesi personellerinin yanı sıra, sokakta yer alan ve olası müdahaleye tepki veren tüm vatandaşlara da ikramlarda bulundu. Kumanya ve su ikramının yapıldığı ve ucu açık olarak yapılmaya devam ettiği olağanüstü planlama süresince, Haliliye Belediyesi tüm yönetim ve çalışanları ve belediyenin tüm ekipman ve araçları ile sahada bu kalkışmanın karşısında durmaya devam etti. Halkın onurlu duruşuna tam güçle destek veren Haliliye Belediyesi ayrıca, sıcak hava şartlarına rağmen sokaklarda kalkışma girişimine tepki veren, karşı koyan vatandaşın bekleme sürecini kolaylaştıracak çadırları da aralıklarla kurdu.

Haliliye Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uludağ gece saatlerinden itibaren yapılanları şu şekilde özetledi, "Dün gece Haliliye Belediyesi olarak Başkanımız Fevzi Demirkol'un talimatları doğrultusunda olayın yaşandığı ilk saatlerden itibaren, tüm vatandaşlarımızla, teşkilatımızla, Belediye Meclis Üyelerimizle birlikte, AK Parti İl Başkanlığı'nda bir araya geldik. Burada olayın vahametini, durumunu hem de Urfa boyutunu gördük, istişare ettik. Aynı zamanda İl Başkanımız ve Belediye Başkanımızın Urfa'da yapılması gerekenlerle ilgili vermiş oldukları talimatları burada Belediye Başkanlarımız ve personelimizle birlikte yerine getirmeye çalıştık. Dün gece yapılan vatana ihanettir. Bu ihaneti yapanlar er ya da geç cezasını çekecektir. Biz vatan evlatları olarak insanlarımız sokaklarda bu darbe girişimine ayakta durarak, sabahlara kadar uyumayarak "Dur" demişlerdir. Bu yaşanan olaydan sonra böyle bir şeye, bir daha kimse cesaret edemeyecektir. İnsanlarımız bu duruşu gösterdiği takdirde, inşallah her zaman galip geleceğiz. Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Biz ilçe belediyesi olarak burada Tugay'ın önünde diğer belediyelerimiz gibi bütün Fen İşleri araçlarımızı kamyonlarımızı, kepçelerimizi oradan çıkan askerler vatandaşlara zarar vermesinler diye, elimizden geldiğince engel olmaya çalıştık. Yine aynı şekilde burada bulunan vatandaşlarımıza su ikramında bulunduk. Vatandaşlarımızın bayrak talepleri vardı, bayrak dağıttık. Aynı şekilde burada vatandaşlara kumanya dağıtıldı, yine dağıtılmaya devam edilecek. Çadırımız geldi o da aşağıda kuruldu. İl Başkanımızdan, Haliliye Belediye Başkanımızdan talimat gelene kadar burada nöbete devam ediyoruz. Haliliye Belediyesi çalışanları, ekipman, araç ve imkanları ile Türkiye genelinde şartlar normale dönene kadar sahada, sokakta, tepkide olmaya devam edecek, kararlılık gösterecek ve gösterenlerin de yanlarında olacaktır" şeklinde konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fevzi Demirkol AK Parti Uludağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title