Haberler

Haliliye'de İşsizlik, Fuar Alanı Ve Kentsel Dönüşüm Çalışmaları

Güncelleme:

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, geçen pazartesi Edessa TV, Güneydoğu TV, Kanal Urfa ve Ruha TV'nin düzenlediği ortak canlı yayına katıldı.

Edessa TV'den Orhan Kaya, Güneydoğu TV'den Müslüm Çap, Kanal Urfa'dan Kadir Çelikcan ve Ruha TV'den Mehmet Kültür'ün sorularını yanıtlayan Başlan Demirkol, Haliliye Belediyesi'nin bir yılda yaptığı çalışmaları ve yapacağı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

'İŞSİZLİĞİ ÖNLEMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

Başkan Demirkol programda sorunların başında işsizlik geldiğini ve bu konuda ise çalışmalar yaptıklarını söyledi. "Belediye iş kapısı mı, hizmet kapısı mı olsun" diyen Başkan Demirkol, şu ifadelerine yer verdi; "Haliliye'nin tüm bölgelerini daha öncesinden Belediye Başkanı olmadan, aday da olmadan önce tanıyorum, biliyorum. Belediye başkanı olmadan önce tespit ettiğimiz sorunların başında; bir işsizlik, genç nüfusun çok olması ve iş talebi. İkincisi, kötü alışkanlıklar, madde bağımlılığı. Üçüncüsü, vatandaşımızın ucuz konut ihtiyacı. Dördüncü olarak ta, çalışanların bir şekilde sosyal hayatta katılımı demeyeyim, çalışma şartları içerisinde daha rahat bir ortam, daha ekonomik bir hayat temin etmesi açısında bir takım sosyal tesislerin yapılması ve bir kısım insanlarımızın da sosyal hayata katılması şeklindeki tesis eksikliği vardı. Neydi bunlar, kadınlarımızın sosyal hayata katılmalarıyla ilgili çocuklarını bırakabilecekleri alanlar. Birincisi işsizlik, işsizlik meselesini belediyelerin çözmesi mümkün değil ama bizim gayretlerimiz devam ediyor. Bir defa işsizlik çok olduğu için bizim belediyemize ve diğer belediyelere, çok sayıda iş talebi geliyor. İşte; oğlum işsiz, kardeşim işsiz, tabiki bu sosyal mesele. Bizim de bu hususta gayret sarf etmemiz gerekiyor ama şimdi belediyemizin veya belediyelerimizin tamamının personel ihtiyacını karşılasak, tamamının personel ihtiyacını sıfırdan temin etmeye kalksak dahi işsizlik meselesi çözülmeyecek. Onun için, birincisi belediyelerimiz iş kapısı mı olsun, hizmet kapısı mı olsun. Hizmet kapası olsun diye bir tercihimiz var çünkü iş kapısı olarak düşündüğümüz zaman belediyelerin bütün kadrolarını, olsun olmasın tüm iş taleplerini karşıladığımız zamanda, bizim bütçemiz yetmeyecek. Bin kişi alsak yine açıkta kalan olacak. Hizmet kapısı olsun noktasında, biz onlara ileride iş imkanı sağlayacak çalışmalarımız var. Nedir, işsizlikle ilgili bir defa, kamu kurum kuruluşlarının ve belediyelerin, iş imkanı, iş istihdamı yaratması sınırlı. Hatta bazı alanlarda mümkün değil. Biz bununla ilgili burada bir ekonomik canlanma bekliyoruz. Onunla ilgili çalışıyoruz."

'FUAR ALANI BİZİM DÖNEMİMİZDE GERÇEKLEŞECEK'

Ruha TV'den Mehmet Kültür'ün "kongre ve fuar merkezleri yapılacak mı?" sorusu üzerine Başkan Fevzi Demirkol, "Şimdi Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Celalettin Güvenç ile bu konuda çalışıyoruz. Bir iki alan tespit etmiş noktadayız. O ara bunları değerlendireceğiz. Ekonomik olarak hangisi veya konum olarak hangisi daha iyidir noktasında arkadaşlarımız bir fizibilite çalışması getirecekler ve o noktada birlikte hareket edeceğiz. Bizim, şuanda bir belediye olarak bir metrekare arsamız yok. Eğer bizim bu hususta bir arsamız olmuş olsaydı şimdiye kadar başlamış olurduk. Bizim arsa arayışlarımız devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız da bize bu hususta yardımcı oluyor. Arsa meselemizi çözdüğümüz zaman yapacağız ama kongre merkezi ve fuar alanı hep söyleniyor. Ama bu dönemde, bizim belediye başkanı olduğumuz dönemde bu gerçekleşecek" şeklinde cevap verdi.

'KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR'

Kanal Urfa'dan Kadir Çelikcan'ın "Kentsel dönüşüm konusunda çalışmalarını ne aşamada" sorusuna Başkan Fevzi Demirkol şu cevabı verdi; "Kentsel dönüş noktasında Urfa'da en fazla, ihtiyaç olan bölge Yeşildirek Bölgesi. Yeşildirek Bölgesi'nde çok acil bir kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Bu Yeşildirek bölgesindeki kentsel dönüşümü; Devteşti'nde, Süleymaniye'de hatta Şehitlik Mahallesi ve Atatürk Mahallesi'nde bazı adalarda bir kentsel dönüşüm ihtiyacı var. Kentsel dönüşüm Büyükşehir Belediyemizin yetkisinde. Büyükşehir Belediyemizle görüşmeler halindeyiz. Geçmişten devreden Yeşildirek Mahallesi ile ilgili görüşmeler var. Tahmin ediyorum, seneler sürmüş ama Yeşildirek'te kentsel dönüşüm gerçekleşmemiş. Biz, bunları bizim ilçemiz bölgesinde olan mahallelerin ihtiyaçlarını Büyükşehir Belediyemizle görüşmeler halindeyiz. Büyükşehir Belediyemiz aynı şekilde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşmeler halinde. Ben herhalde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla Yeşildirek kentsel dönüşümünü 5- 6 defa demiyorum, daha fazla görüştüm. Sayın Bakanımız buraya geldiğinde de görüştük. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı ve ilgili genel müdürler geldiğinde Yeşildirek'e, Şehitlik Mahallesi'ne, Süleymaniye Mahallesi'ne götürdük. Onlarda bir çalışma içerisindeler. İnşallah, 2015 yılı içerisinde siftahı yapacağız diye düşünüyorum. Bu hususta çalışmalarımız devam ediyor. Eğer Büyükşehir Belediyemizin tamamını üstlenememesi durumunda da, bir alanı biz ilçe belediyesi olarak ta almayı düşünüyoruz."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Fevzi Demirkol Orhan Kaya Şanlıurfa Yerel Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title