Haberler

Haliliye'de Göbeklitepe atağı

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Haliliye İlçe Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, hedeflerinin Göbeklitepe'yi dünyaya tanıtmak olduğunu söyledi.

Urfa Medeniyet ve Turizm Araştırma Merkezi'nin turizm konusunda düzenlediği toplantıda konuşan Haliliye Belediye Başkan Fevzi Demirkol, Şanlıurfa'nın önemli değerlere sahip olduğunu hatırlattı.

Kentin turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi durumunda bölgenin canlanacağını ve Göbeklitepe'nin tüm dünyaya tanıtılması için çalışacaklarını ifade eden Başkan Demirkol, "Haliliye Belediyesi olarak hedefimiz, Göbeklitepe'yi, bizim bölgemizde olduğu için değil Urfa'mızda olduğu için tüm dünyaya tanıtmak" dedi.

Şanlıurfa'nın emin, güvenilir ve yatırım yapılabilir kent olduğunu tüm dünyaya anlatılması gerektiğini ve bu konuda çalışmalarının sürdüğünü anlatan Başkan Demirkol, "Bizim sahip olduğumuz bir değerimiz var. Şanlıurfa'nın tarihi ve kültürel değerlerini ön plana çıkarmamız lazım. Her zaman söylediğim bir hususu dile getireceğim; 'bizim, tarımdaki alanlarımızı genişletmemiz mümkün değil.' Tarımda birim alandan, daha fazla verim almamız gerekiyor ve bu da belediyenin faaliyet sahaları içinde değil. İlgili bakanlığa bağlı kuruluşların vazifesi. Çiftçilerimiz de zaten bu olayı yakinen takip ediyorlar ama burada sınıra erişmiş durumdayız. O bakımdan, bölgedeki istihdamın bölgedeki kaynakların kullanılması açısından tarımda azami, limite ulaşmış bulunuyoruz. Şimdi geriye sanayi ve turizm kalıyor. Sanayide, Şanlıurfa'nın tanımının çok önemi var. Önemi ise şu; Urfa'nın emin, güvenilir, yatırım yapılabilir bir şehir olduğunu her tarafa tüm ülkeye ve tüm dünyaya anlatmamız lazım. Bu hususta çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

'KÜLTÜREL KALKINMA ÖNEMLİ'

Turizm potansiyelinin harekete geçirilmesiyle bölgenin canlanacağını ifade eden Başkan Fevzi Demirkol, turizmde ekonomik kalkınmanın temelinde kültürel kalkınmanın önemli olduğunu söyledi. Turizmdeki canlanmanın herkese dönüşü olacağının altını çizen Başkan Demirkol, şunları söyledi:

"Turizmdeki potansiyelimizin çok azını kullanıyoruz. Turizmdeki potansiyelimizin yüzde 5'ini kullandığımıza kani değilim. Bu turizmdeki potansiyelimizi harekete geçirecek olursak, bölgemiz canlanır. Ayrıca, hem dünya, hem ülke hem de ilimize hizmet etmiş oluruz. Bizim, inanç turizmi deseniz, bu bölgede çok çeşitli zamanlarda peygamberler gelmiş geçmiş ve bunların izleri devam ediyor. Ayrıca, son zamanlarda ortaya çıkmış olan Göbeklitepe gibi bir tarihi değerimiz var. Haliliye Belediyesi olarak hedefimiz, Göbeklitepe'yi, bizim bölgemizde olduğu için değil Urfa'mızda olduğu için tüm dünyaya tanıtmak. Tüm dünyaya tanıtmak çünkü, bu bilinen en eski tarihi tapınak. Bizim inancımıza göre, en eski tapınak Kabe-i muazzama, ama Kabe-i muazzama çeşitli zamanlarda tamirat görmüştür. Göbeklitepe'nin tanıtımı, bölgemiz açısında çok önemli. Ayrıca, bizim ilçemiz sınırlarında kalsa da, kalmasa da, Harran'ı, Soğmatar'ı, Halfeti'yi, bütün dünyaya tanıtmamız lazım. Turizmdeki bu canlanmayı, hepimize dönüşümü olacak. Yeni nesillerin bundan istifası olacak. Ama en önemlisi, sadece ekonomik kalkınma olmaz, ekonomik kalkınmanın temelinde kültürel kalkınma önemlidir. O kültürel kalkınma yönünde de, hem biz hem de bizim gibi kuruluşlar gerekli çalışmaları yapacak. İnşallah biz, ortaya bir hedef koymuşuz. Hedefe belki biz ulaşmayız, belki bizden sonrakiler ulaşır ama önemli olan o hedefi koymak. Bunun kısa zamanda, inşallah bölgenin tanıtılması açısından neticelerini göreceğiz."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Fevzi Demirkol Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title