Haberler

Halıderelilerin Taş Ocağı İsyanı

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde işletme süresinin 20 Eylül 2015'te bitmesi gereken bir taş ocağının 2037 yılına kadar uzatıldığını öğrenen vatandaşlar taş ocağının çevredeki meyve bahçeleri ve evlerin toz içersinde kaldığını söyleyerek biran önce iptal edilmesini istedi.

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde işletme süresinin 20 Eylül 2015'te bitmesi gereken bir taş ocağının 2037 yılına kadar uzatıldığını öğrenen vatandaşlar taş ocağının çevredeki meyve bahçeleri ve evlerin toz içersinde kaldığını söyleyerek biran önce iptal edilmesini istedi. Vatandaşlarla bölgede biraraya gelen CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, taş ocağının süresinin uzatılmasıyla ilgili meclise soru önergesi verdiklerini taş ocağının arkasındaki siyasi destek ve bu gücü nereden aldığının sorgulanması gerektiğini söyledi. Halıdere Çakal Bağları Mevkiinde bulunan As Madencilik tarafından işletilen taş ocağı'nın işletme süresenin 2037 yılına kadar uzatılması vatandaşları çileden çıkarttı. Taş ocağında bulunan meyve bahçeleri ve evlerin toz içersinde kalmasına isyan eden semt sakinleri taş ocağının biran önce kapatılması gerektiğini söyledi. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Halıdere Sahil Çay Bahçesi'nde vatandaşlarla biraraya gelerek sorunlarını dinledi. CHP Milletvekili Akar'a CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri, Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, Halıdere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Necmi Kurtuluş eşlik etti.

'GÖZLERİ RANT VE PARA HIRSI BÜRÜMÜŞ'

İktidarın gözlerinin rant ve para hırsı bürüdüğünü söyleyen CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, "Hızlı tren hattı nedeniyle Kocaeli bölgesinde önce Maşukiye'de açılan taş ocağıyla başlandı. O taş ocağını durdurduk. Onu durdurmak yetmedi, daha sonra Suadiye, Arslanbay ve Halıdere bölgesine daldılar. Gözleri rant ve para hırsı bürümüş. Bugünki iktidarın temel özelliği bu. Ülkenin tüm değerlerini yok etmek için büyük mücadele veriyorlar. Sanayinin ihtiyacı var, özel sektörün ihtiyacı var. Taş, maden, doğa herşey olacak ama bu çalışmaları bilmek geriyor." dedi.

'TAŞOCAKLARININ OSB'YE TAŞINMASI PLANI NE OLDU?'

Kocaeli valiliği öncülüğünde tüm taşocaklarının bir yere toplanması için 50 hektarlık bir alan oluşturuldugunu söyleyen Akar, "Dönemin Valisi Ercan Topaca burda olduğunda 81 taş ocağının 56 tanesinin aktif olduğunu ve taşocakları OSB'ye taşınacağını ifade etmişti.Yeni taş ocağı ruhsatıda verilmeyeceğini söylüyordu. Bizde inandık. 2013 yılında Halıderedeki taş ocağının ruhsatı 2037 yılına kadar uzatılmış. Bunun arkasındaki siyasi destek nedir ve bu gücü nereden alıyor buna bakmak lazım." dedi.

'HALIDERELİ TAŞOCAĞINA YÜRÜDÜ'

Taşocağının süresinin kapatılmasına tepki gösteren vatandaşlar taşocağına kadar yürüdü. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen müfettişlerle görüşerek bilgi aldı. Maden İşleri Genel Müdürlüğü müfettişleri maden ocağında eski ocak alanın tel örgü ile çevrelenmemesi nedeniyle ceza kestiklerini, çalışmaların suyla yapılması için uyarıda bulunduklarını, yolun asfaltlanması için uyardıklarını belirtti. Akar, madenin insan sağlığına zarar verdiğinin tespit edilip edilmediğin sorması üzerine müfettiş, bunun çevre bakanlığının yapması gerektiğini söyledi.

GERİLİM YAŞANDI

As Maden ortaklarından İlhan Elmas, CHP Milletvekili Haydar Akar'a 'Şov yapıyorsun' deyince vatandaşlarla ve As Maden ortağı İlhan Elmas arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Araya giren Milletvekili Haydar Akar ve CHP'li yöneticilerin müdahelesiyle tartışma sona erdildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haydar Akar Gölcük Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (1)

Adınızı Yazın:

Halıdere taş ocağı sorununa eğilmeyen, seçim zamanı oy için beldemizi ziyaret eden milletvekillerini ve belediye başkanlarını beldemizde görmek istemiyoruz.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title