Haberler

Halıcılar Almanya Fuarlarını İnceledi

İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği (HALIMDER) yönetimi ile İzmir Ticaret Odası (İTO) sektör komitesi üyelerinden oluşan 13 kişilik kafile, Almanya’da Frankfurt, Hannover ve Münih kentlerinde gerçekleştirilen fuarlara katılarak incelemelerde bulundu.

İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği (HALIMDER) yönetimi ile İzmir Ticaret Odası (İTO) sektör komitesi üyelerinden oluşan 13 kişilik kafile, Almanya'da Frankfurt, Hannover ve Münih kentlerinde gerçekleştirilen fuarlara katılarak incelemelerde bulundu.

HALIMDER yönetimi ile İzmir Ticaret Odası sektör komitesi üyelerinden oluşan 13 kişilik kafile, 2015 Frankfurt Heimtextil, Hannover Domotex ve Münih Bau fuarlarını ziyaret etti. Ziyaretler hakkında bilgi veren HALIMDER Başkanı ve İTO Meclis Üyesi Abdullah Naci Ölçen, Frankfurt Ticaret ve Sanayi Odası'nı da ziyaret ettiklerini belirterek, "İzmir Ticaret Odası Başkanı Sayın Ekrem Demirtaş'ın iyi dileklerini ilettik ve onun adına Frankfurt Odası yöneticilerini İzmir'e davet ettik. Frankfurt Ticaret ve Sanayi Odası Avrupa'nın en önemli merkez odası konumunda. Avrupa'da ticaret ve borsaya yön veren bir etkinlikleri bulunuyor. Bu açıdan Frankfurtlu yöneticilerin tecrübelerinden istifade etmek çok önemli. Ayrıca fuar ziyaretleri ile önemli kazanımlar sağladık. Bu fuarları izlemek sektörün uluslararası gelişimini görmek açısından bize büyük fırsatlar oluşturuyor. Bu şekilde üyelerimize de doğru rehberlik edebiliriz" dedi.

TÜRK FİRMALARI STANT AÇTI

Fuarlarda Türk firmaların da stant açtıklarına dikkat çeken İTO Meclis Üyesi Abdullah Naci Ölçen, "Frankfurt Heimtextil Fuarı'nda üç, Hannover Domotex Fuarı'nda iki, Münih Bau Fuarı'nda ise bir sektörel firmamız stant açtı. Heimtextil'de duvar kağıdı, duvar kaplamaları, stor, jaluzi, dikey perde ve perde, Domotex'te el halısı, zemin kaplamaları, karo plaka halı, laminat-lamine parke, plastik ve hediyelik paspaslar, Bau'da Pvc yer döşemeleri, yapıştırıcı, masif parke ve deg zemin kaplaması, sektörlerini temsil ettik" diye konuştu.

"YENİ PAZARLAR BULMALIYIZ"

Modern çağın tüm erişim imkanlarına rağmen ihtisas fuarlarının önemini koruduğunu kaydeden Ölçen şöyle konuştu: "Bugün dünyanın bir ucundaki bir firma, internet aracılığıyla ürünlerini fotoğraf ve videolarıyla birlikte tanıtabiliyor, satabiliyor. Küreselleşen dünya adeta küçük bir köy pazarına döndü. Ancak tüm bu erişim imkanlarına rağmen, üretici-aracı-müşteri üçgenini bir potada harmanlayan ihtisas fuarları, halen önemini korumakta. Dolayısıyla sektörümüzdeki gelişmelerin izlenebilmesi, üyelerimizin pazar payının artırılması için ihtisas fuarlarına ayrı bir değer veriyoruz. İzmir ve Ege Bölgesi'nde pazar ve potansiyel belirli. Üyelerimizin refah seviyelerini artırmak, iş hacimlerini geliştirmek için yeni pazarlar bulmalıyız. Bu düşüncelerle İzmir Ticaret Odası'ndaki komite başkanlığı ve meclis üyeliği görevlerim boyunca ihtisas fuarlarını takip etmeye ve meslektaşlarımızın bu fuarlara katılımlarını sağlamaya özen gösterdim. Bu konuda da başarılı olduk. Bize her konuda destek veren İzmir Ticaret Odası Başkanı Sayın Ekrem Demirtaş da bu çalışmalarımıza her zaman destek vermiştir." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Frankfurt Hannover Almanya İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title