Haberler

Haliç'teki Çökme Neyin Habercisi?

Güncelleme:

Haliç Köprüsü'nün orta şeridi ayrılma nedeniyle trafiğe kapandı. Peki bu tehlike neyin habercisi?

Haliç Köprüsü'nün orta şeridi Balat girişinde bağlantı yerlerindeki ayrılma nedeniyle Mecidiyeköy'e gidiş istikametinde trafiğe kapatıldı. Saat 10.00'da kapanan köprüde çalışmalar sürüyor. Köprünün kapanması İstanbul trafiğini felç ederken Karayolları, köprünün yarın ulaşıma açılacağını açıkladı. Köprüdeki ayrılma ise kriko yardımıyla düzeltilecek.

Sabah 09.15 sıralarında Haliç köprüsünü ile E-5 Karayolu Balat bölümüne sabitleyen bariyerlerin vidalarında kopma meydana geldi. Vidaların kopması nedeniyle köprü, yoldan yaklaşık 7-8 cm yükseldi. Araçların geçişinde sorun yaşanınca yol, trafiğe kapatıldı. Köprüdeki inceleme sürüyor. Karayolları Bölge Müdürlüğü çökmenin olduğu yere uzmanlar gönderdi. Merak edilen soru ise "Bu çökme neyin habercisi? İstanbullu'yu ne gibi bir tehlike bekliyor?" Uzmanlar yapacakları araştırmadan sonra bu soruların cevabını verecek.

"KÖPRÜNÜN YÜKÜ ARTTI"

Köprü üzerinde incelemeler sürerken Aydın Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden Doç. Dr. Kubilay Haliç Kaptan, 2009'daki güçlendirme çalışmalarının ardından köprününün yükünün arttığını ve yaşanan sıkıntının bundan kaynaklandığını öne sürdü. Kaptan, Haliç köprüsüne müdahale edebilecek Türk mühendisleri olduğunu ancak hiçbirinin aktif görevde bulunmadığını da aktardı.

AHMET VEFİK ALP: "TEMELLERDE ÇÖKME OLMUŞTUR"

Mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, Haliç Köprüsü orta şeridinde bağlantı yerlerindeki kopmayla ilgili olarak hurriyet.com.tr'ye "Bu durum, temellerde çökme olduğunu gösteriyor" dedi.

Alp, "Köprünün çöken kısmında temellerinde çökme olmuştur. Daha fazla da çökebilirdi. Göründüğü kadarı ile meydana gelen kopmanın felakete yol açacak durum olduğunu düşünmüyorum. Zaman içinde temellerinin yetersiz olması nedeniyle tekrar çökme yaşanabilir. Bu durumda hem çöken parçada hem de diğer parçalarda temel hesapları ve uygulamaları kontrol edilmeli. Bu bakımın uzun süreceğini sanmıyorum. Bir günde bitirebilirler" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ahmet Vefik Alp Mecidiyeköy İstanbul Haliç Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title