Haberler

Haliç'te Işık ve Havai Fişek Gösterisi

'İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti' Resmi Açılış Töreninde, Koreograf Yekta Kara'nın Bu Gece İçin Özel Olarak Tasarladığı ve Yönettiği 'İstanbul Büyüsü' Adlı Özel Performans Sahnelendi.

''İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti'' resmi açılış töreninde, koreograf Yekta Kara'nın bu gece için özel olarak tasarladığı ve yönettiği ''İstanbul Büyüsü'' adlı özel performans sahnelendi.

Haliç Kongre Merkezi'ndeki ''İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti'' etkinliklerinin resmi açılış töreninde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu resmi protokol, konuşmaların ardından sanatçılarla toplu fotoğraf çektirdi.

Gecede, Yekta Kara'nın sanat yönetmenliğini yaptığı ''İstanbul Büyüsü'' adlı özel gösteri de sunuldu. İstanbul'un çok katmanlı kültürel yapısını şiir, dans, müzik, şehrin ses ve görüntülerinden oluşan 5 farklı unsurla anlatan ve 65 dakika süren gösteri, izleyenlerden büyük alkış aldı.

Sahne önünde 303 sanatçının görev aldığı gösteride, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Sultan Abdülaziz, Wolfgang Amadeus Mozart, Ahmed Adnan Saygun, Münir Nurettin Selçuk, Orhan Veli Kanık, Ferit Düzün ve Fahir Atakoğlu gibi farklı isimler tarafından İstanbul hakkında yapılan 24 eseri seslendirdi.

Tarihi boyunca üç imparatorluğa ev sahipliği yapan İstanbul'un tüm değerlerini içeren gösteride, sanatçılar Aynur, Bekir Ünlüataer, Cüneyt Türel, Dilek Türkan, Fatih Erkoç, İncesaz Grubu, Kevork Tavityan, Kubat, MFÖ, Sertab Erener, Yetkin Dikinciler ve Zuhal Olcay solist olarak yer aldı.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrasına, İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu, Yarkın Perküsyon Grubu, Devlet Opera Korosu sanatçıları, Çocuk Korosu, Devlet Balesi dansçıları ve Pulathane Halk Oyunları Grubu de eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan, eşleri ve etkinliğe katılan protokol mensuplarıyla, gösterinin ardından Haliç Kongre Merkezi'nin önündeki Haliç Camialtı Tersanesi'ne kurulan iskelede, enerjisini İstanbul'dan alan bir ''Kent Etkinliği'' olarak tasarlanan, özel ışık ve havai fişek gösterisine, butona basarak start verdi.

Protokol, daha sonra Haliç'te bir kilometrelik alanı kaplayan ışık ve havai fişek gösterisini izledi. Büyük bir coşku ve heyecanla takip edilen gösteri, vatandaşları büyüledi.

Şölen, aynı zamanda Taksim, Kadıköy, Pendik, Sultanahmet, Beylikdüzü ve Bağcılar meydanlarında kurulan özel ekranlardan da izlendi.

Ağırlıklı olarak Avrupa ülkeleri olmak üzere yaklaşık 40 ülke ve uluslararası kuruluşun temsilcileri de töreni izledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title