Haberler

Halı ve Zemin Fuarı Domotex Middle East Açıldı

Türkiye'nin ve Ortadoğu bölgesinin halı ve zemin kaplamaları alanındaki en büyük fuarı DOMOTEX Middle East, kapılarını ziyaretçilerine açtı.

DOMOTEX Middle East'ten yapılan açıklamaya göre, 10 Kasım'a kadar İstanbul Fuar Merkezi'nde katılımcı ve ziyaretçi ağırlamaya devam edecek fuar, Türkiye'deki panjur, tente, kapı-geçiş, güneşten koruma sistemleri, pencere ve cam sanayisine yönelik ilk özel mesleki fuar "R+T Turkey" ile eş zamanlı düzenleniyor. Ziyaretçi profili örtüşen bu iki fuarın, sektöre büyük bir ivme kazandırması bekleniyor.

Zemin döşeme sektöründe çok sayıda uluslararası şirketi bir araya getiren ve ürünlerini Türkiye ve Ortadoğu'da görücüye çıkarmalarını sağlayan DOMOTEX Middle East, bölgenin tamamında bu tür bir kapsama sahip olan tek ticari fuar olma özelliğini taşıyor.

Halı ihracatı 2013 sonunda 2,3 milyar dolara ulaşacak"

Fuarın açılışına Küresel Fuarlar Deutsche Messe AG Kıdemli Başkan Yardımcısı Wolfgang Lenarz, Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel, İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB) Başkanı İbrahim Yılmaz, İran İstanbul Başkonsolosu Mohsen Mortazaeifar ve çok sayıda sektör yetkilisi katıldı.

İHİB Başkanı  Yılmaz, açıklamada yer alan değerlendirmesinde, Türkiye halı sektörünün 2013 yılında çok dinamik bir gelişme gösterdiğini ve Belçika'yı geride bırakarak dünya halı sektörü içinde ikinci büyük tedarikçi olduğunu ifade etti.

2013 yılının 10 ayında genel ihracatın aynı seviyede kalmasına karşın halı sektörünün ihracatının yüzde 9 artarak 1,8 milyar dolara ulaştığını aktaran Yılmaz, yıl sonunda bu rakamın 2,3 milyar dolara ulaşacağını düşündüklerini kaydetti.

Yılmaz, 2023 yılı ihracat hedeflerinin ise 5,5 milyar dolar ve dünya pazarından yüzde 20 pay almak olduğuna işaret ederek, "DOMOTEX gibi uluslararası marka olmuş bir fuarın İstanbul'da düzenlenmesi çok önemli. Özellikle makine halılarında üretimin Gaziantep'te yoğunlaşmasına karşın bu tür sektörel etkinliklerin uluslararası ticaretin merkezi olması nedeniyle İstanbul'da yapılmasını son derece doğru buluyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel ise Türkiye'nin ekonomik büyümesinin DOMOTEX Ortadoğu için iyiye işaret olduğunu belirterek, "Bu şartlar altında DOMOTEX Ortadoğu'yu ziyaret etmek, halı ve zemin sektöründe Türkiye'nin ekonomik yükselişinden faydalanmak isteyen işletmeler için büyük bir fırsat. Fuar, Ortadoğu'daki yeni işletmelere kapısını açması açısından ilave bir avantaja sahip. Bu yıl DOMOTEX Ortadoğu ile eş zamanlı olarak yürütülecek olan R+T fuarı da, hem ziyaretçiler hem de katılımcılar için önemli sinerji yaratacak bir diğer büyük organizasyon" ifadelerini kullandı.

- El yapımı ipek İran halıları Türk alıcılarla buluştu

DOMOTEX Middle East'te yer alan İran Pavilyonu'nda el yapımı ipek İran halıları Türk alıcılarla buluştu. 2013 yılı halı trendleri arasında yer alan "gül kokan halı", "taş işlemeli halı" ve "kötü koku giderici" gibi ilginç ürünler de fuarda görücüye çıktı.

Uluslararası pazar liderlerinin kendilerine ait stantların yanı sıra, Çin, Hindistan, İran, Türkiye ve Almanya'nın ulusal stantları da DOMOTEX Middle East'te ziyaretçilerle buluşacak. Ziyaretçi profili de uluslararası olan fuar, Lübnan, Kuveyt, Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen, Umman, İran ve Irak gibi birçok ülkeden işletme, sektör dernekleri ve kuruluşlarının üst düzey temsilcilerini bir araya getirecek. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

İbrahim Yılmaz İstanbul Türkiye İran Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title