Haberler

Halı İhracatçıları 2023 İhracat Stratejisi Ve Eylem Planını Güncelledi

Güncelleme:

Halı İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu 2023 İhracat Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında, makro ve sektörel ölçekte kritik başarı faktörleri ve eylem maddeleri belirleyerek önceki eylem planlarını güncellediler.


2023 hedeflerine ulaşabilmek için gerekli çalışmaları büyük bir titizlikle yürüttüklerini ifade eden Halı İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan İstanbul'da gerçekleştirdikleri toplantıda daha önce hazırladıkları eylem planı üzerinde revizyon yaptıklarını ve yeni eylem planını TİM'e gönderdiklerini de belirtti.

Başkan Kaplan yaptığı yazılı açıklamada Halı sektörüyle ilgili yeni eylem planı ve hükümetten beklentilerini şöyle sıraladı "Halı İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Toplantısında değerlendirilmiş, ilgili eylem maddelerinde gerekli revizeler yapılarak ilgili bakanlık ve kurumlara gönderilmek üzere TİM'e gönderilmiştir. Yeni eylem planımızda sektörel gelişim için hükümetten beklentilerimiz maddeler halinde belirtilmiş, bunların hükümetimiz tarafından yerine getirilmesi halinde hedeflenen 2023 ihracat rakamlarına ulaşmamız mümkün olacaktır. Diğer taraftan bu taleplerimizin gerçekleştirilmesi dünya halı sektöründeki sürdürülebilir liderliğimizin de devamlılığı için büyük önem taşımaktadır. Sektörel büyüme elbette AR-GE ve İnovasyona öncelikli olmalıdır" dedi. 2016 yılı için halı sektöründeki ihracatın arttırılmasına yönelik çalışmalarda fuarlar ve pilot ülke uygulamaların öncelikli olduğunu da sözlerine ekleyen Halı İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan "2016 yılı içerisinde sektörümüzle ilgili dünya genelindeki bütün gelişmeler mercek altına alınarak uluslararası fuarlardaki etkinliğimiz sürdürülecektir. Belirlediğimiz pilot ülkelerde ki tanıtım çalışmalarımız da buna paralel olarak devam edecektir" dedi.

Güçlü hükümetler güçlü ekonomilerin en önemli faktörüdür

Kurulan 64. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini de değerlendiren Halı İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan "1 Kasım sonrası ülke genelinde sağlanan güçlü siyasi istikrarın beraberinde getirdiği ılımlı havanın ekonomiye olumlu yansımasını kurulan yeni hükümetimizin arttıracağını düşünüyorum. Çevre ülkelerde yaşanan sorunlara rağmen ihracatçılarımız dünyanın birçok noktasındaki Pazar arayışlarını sürdürmeye devam edecektir. Güçlü siyasi irade beraberinde güçlü ekonomileri getirir. Yeni kurulan hükümetin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title