Haberler

Halfeti Güney Kore'de Tanıtıldı

Güncelleme:

2013 yılında Cittaslow şehirler ağına katılan Halfeti, GAP İdaresi Başkanlığı kapsamında Güney Kore'de tanıtıldı.

Küreselleşmenin şehirlerin dokusunu, yaşam tarzının standartlaşmasını ve yerel özelliklerinin ortadan kalkmasını engellemek için oluşturulan ''Cittaslow'' (yavaş şehir) ağına Halfeti 2013 yılında katılmaya hak kazandı.

Halfeti Kaymakamlığı'ndan alınan bilgiye göre; bu bağlamda yerel kimliğini koruyarak dünya sahnesinde boy göstermek isteyen Halfeti için, Halfeti Kaymakamlığı GAP İdaresi Başkanlığı ile birlikte Halfeti'de Yavaş Turizmin Geliştirilmesi adında bir proje yürütüyor. Yürütülen bu proje kapsamında yurtiçi ve yurtdışında bulunan ''Cittaslow'' kentleri ile temas sağlanarak ilçeye bu yönde ne gibi katkılar sağlanabileceği araştırılmakta ve gerekli teknik raporlar hazırlanarak yürütülecek projeler şekillendirilmektedir.

Yurtiçi teknik incelemelerinin ardından ikinci teknik inceleme ise Halfeti Kaymakamı Mehmet Keklik ve beraberindeki 9 kişilik ekip ile Güney Kore'de gerçekleştirilmiş olup; burada bulunan sakin şehirlerde gerekli görüşmeler ve incelemeler yapıldı.

HALFETİ'NİN DOĞAL GÜZELLİKLERİ
Kaymakam Keklik, Güney Kore'de Jeonju, Damyang ve Joan şehirleri ziyaret edilerek belediye başkanları ile gerekli görüşmelerin yapıldığını, bu şehirlerde yapılan çalışmaların değerlendirildiğini, Halfeti'nin doğal güzelliği ve tarihsel zenginliği ve yapılan çalışmaların anlatıldığını söyledi. Kaymakam Keklik, yapılan bu gezilerle, farklı şehir ve ülkelerde Halfeti'nin tanıtıldığını, kültürel ve kurumsal paylaşımlar yapıldığını ve bu şehirlerdeki sakin şehir felsefesine uygun güzel uygulamaların not edildiğini ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür etti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Mehmet Keklik Güney Kore Halfeti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title