Haberler

Halet Çambel'in Vefatı

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik: "Sahalarda topraktan arındırıp insanlık tarihine yeniden kazandırdığı yapıtlar, sıralarda ise yetiştirdiği birbirinden değerli isimlerle Çambel’i, bilim dünyasına ve ülkemize verdiği hizmetlerle her daim saygı ve şükranla anacağız"

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, arkeolog Prof. Dr. Halet Çambel'in bilim dünyası ve ülkesine hizmetlerinin her zaman saygı ve şükranla anılacağını bildirdi.

Çelik, arkeolog Halet Çambel'in vefatı dolayısıyla yayımladığı mesajda, yaşamını, tarihin potasında harmanlanan kültür ve sanatı gelecek kuşaklara armağan etmeye adamış bilim insanı Halet Çambel'i kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olduğunu aktardı.

Çambel'in bilim dünyası ve ülkesine hizmetleriyle anılacağını belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Sahalarda topraktan arındırıp insanlık tarihine yeniden kazandırdığı yapıtlar, sıralarda ise yetiştirdiği birbirinden değerli isimlerle Çambel'i, bilim dünyasına ve ülkemize verdiği hizmetlerle her daim saygı ve şükranla anacağız.

Yalnız ulusal değil, uluslararası boyutta önemli çalışmalara imza atan değerli Çambel'in yokluğu her zaman hissedilecek ve gün ışığına çıkardığı tarihle ismi sonsuza dek yaşayacak. Çambel'e Allah'tan rahmet, kederli ailesi ile sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum." - Ankara

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Halet Çambel Faruk Çelik Ömer Çelik Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title