Haberler

Haleplilerin Acı Kaderini Değiştirmek Için Çalışacağım"

Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğrenim gören Muhammet el-Hüseyin, doğup büyüdüğü Halep'e, Beşşar Esed rejimi ve rejim yanlısı yabancı terörist gruplarca yapılan saldırılardan büyük üzüntü duyuyor.

CİHAN DEMİRCİ - Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğrenim gören Muhammet el-Hüseyin, doğup büyüdüğü Halep'e, Beşşar Esed rejimi ve rejim yanlısı yabancı terörist gruplarca yapılan saldırılardan büyük üzüntü duyuyor.

Derslerinde başarılı olan Hüseyin, lisans eğitimini tamamladıktan sonra ülkesine dönerek Halep'in bugünkü durumunun değişmesi için çalışacağı günleri hayal ediyor.

Hüseyin, Edirne İlim Yayma Cemiyeti Özel Kemal Unakıtan Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu'ndaki çalışma odasında gözünü kitaplarından ve haberlerden bir dakika bile ayırmıyor.

Türkiye'ye 60 kilometre mesafede, Emevi Camisi, kalesi ve suruyla yaklaşık 4 bin yıllık kültürel ve tarihi mirasa sahip Halep'in bugünkü durumunu acı çekerek izleyen Hüseyin, AA muhabirine, ailesinin de saldırılar nedeniyle yakın zamanda Türkiye'ye gelerek Kahramanmaraş'a yerleştiğini söyledi.

Osmanlı Devleti'nden bu yana Türkiye'nin sığınmacılara kucak açtığını belirten Hüseyin, "Türkiye mazlumlara sahip çıkıyor. Sadece Suriyeliler yok burada, Iraklılar, Afganlar, Balkan göçmenleri ve sayabileceğimiz birçok mazlum, göçmen yaşıyor. Yaşadığımız coğrafyada tarih boyunca göçmenler hep yer almış." diye konuştu.

Totaliter rejime karşı özgürlük isteyen Suriye ve Halep'teki insanların üzerine uçaklarla bombalar yağdırıldığını anlatan Hüseyin, şunları kaydetti:

"Kadın, çocuk, genç, yaşlı demeden, silahsız, masum herkesi öldürüyorlar. Halep'teki saldırılarda yaralanan ve hayatını kaybeden tanıdıklarım, yakınlarım var. Burada her gün sabah uyandığımda 'Acaba ne oluyor' diye, haberleri canım acıyarak takip ediyorum. Ajanslara, televizyonlara ve internete sürekli bakıyorum. Doğup büyüdüğüm toprakları yıkıp, yaktılar. Halep, tarihi açıdan da çok önemli bir şehir. Osmanlı Devleti için vazgeçilmez şehirler arasında yer almıştır. Akdeniz'den Irak'a kadar ticaret yolu açısından değerlendiriliyordu. Savaş nedeniyle oradaki eserlere zarar veriyorlar. Uçakların bombardımanı nedeniyle Halep Kalesi yıkıldı, Emevi Camisi büyük zarar gördü. Halep'te insanlık dramı yaşanıyor. İnsan haklarından söz eden Avrupa ülkeleri, Suriyelilere yardım etmiyor. Sadece Türkiye her zaman Suriye'deki halkın ve mazlumların yanında duruyor."

Halep'teki arkadaşlarıyla da arada konuştuğunu dile getiren Hüseyin, "Terörist grupların saldırıları nedeniyle çok sayıda yaralı var. Türkiye'den Allah razı olsun. Halep halkına ve yaralılara sağlık hizmeti sunuyor, yardımlarda bulunuyor. Savaşın ortasından gelen Halepliler, Türkiye'de tedavi ediliyor. Bugünleri, bu vefayı unutmamalıyız, unutmayız." diye konuştu.

"Tek hayalim ülkemdeki savaşın son bulması"

Ticaretin ve ilmin başkenti Halep'te tarih boyunca çok sayıda alim yetiştiğini vurgulayan Hüseyin, çocukluğundan beri insanlığa faydalı, tanınan bir ilim adamı olmayı hayal ettiğini bildirdi.

Savaşın bir gün biteceğine işaret eden Hüseyin, "Yöneticilerimiz keşke bizi bu duruma, bu hale düşürmeseydi." dedi.

Hüseyin, "İki yıldır Trakya Üniversitesinde eğitim alıyorum. Okulum bittikten sonra ülkem için, doğup büyüdüğüm şehrin eski günlerine dönmesi için çalışacağım. Halep'in, Haleplilerin acı kaderini değiştirmek için çalışmalar yapacağım. Suriye halkı bunları hakketmiyor, insanlık bunları hakketmiyor. Bu acı günlerimizde yanımızda oldukları için Türkiye ve Türkiye'deki yöneticilerden Allah razı olsun." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Beşşar Esed Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title