Haberler

Haleplilere Yardım

Midyat ilçesinde Abdülkadir Şimşek Cami görevlileri ve cemaati, Halepliler için yardım kampanyası başlattı.

Midyat ilçesinde Abdülkadir Şimşek Cami görevlileri ve cemaati, Halepliler için yardım kampanyası başlattı.

Yeni Mahalledeki Abdulkadir Şimşek Cami imamı Cevat Turgut öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasına cami cemaati de destek verdi.

Turgut, yaptığı açıklamada, Suriye'de zulüm altında olan Müslümanların huzurlu bir ibadet bile yapamadıklarını söyledi.

Suriyeli kardeşlerine destek olmak istediklerini aktaran Turgut, "Kış gününde evimiz sıcak, çorbamız kaynıyor. Halep'te köşeye sıkıştırılmış, çoluk çocuk, ihtiyar kadın demeden hunharca katledilen kardeşlerimizden geriye kalanlara yardımcı olmak için kampanyaya destek veriyoruz. Topladığımız yardımları cami cemaatinin ve vatandaşlarımızın desteği ile ilçe müftülüğümüzün belirlediği toplama merkezine teslim ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Emekli imam Nezir Sezgin de dondurucu havalarda bir nebze de olsa Suriyelileri ısıtmak için gayret gösterdiklerini belirtti.

Cami cemaatinden Adnan Akpınar, "Halep'teki kardeşlerimizin yaralarını sarmak ve onlara sahip çıkmak için topladığımız yardımları kendi araçlarımızla toplama merkezine getiriyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Abdulkadir Şimşek Suriye Midyat Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title