Haberler

Halepçe Katliamı Oturma Eylemi İle Kınandı

Güncelleme:

Halepçe Katliamının 26'ıncı yıl dönümü nedeniyle Şanlıurfa'da BDP öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları oturma eylemi yaptı.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şanlıurfa İl Örgütü, Halepçe katliamının yıl dönümü nedeniyle Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde bir eylem düzenleyerek basın açıklaması yaptı. Eyleme BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, BDP Şanlıurfa İl Eş Başkanı Celalettin Erkmen ve Aliye Vural, BDP Haliliye Belediye Eş Başkan Adayları Sema Aişeoğlu ile Bekir Benek, BDP Karaköprü Belediye Eş Başkan Adayları Gülay Koca ile Serhat Erdem, BDP Eyyübiye Belediye Eş Başkan Adayları Hedibe Ötünç Dursun ile Şükrü Turgut, DÖKH, HÖDER ve KESK Şubeler Platformu bileşenlerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı. "Halepçe Katliamını unutma, unutturma" yazılı pankartının açıldığı eylemde, "Halpeçe, Roboski, Zilan, Sivas, Gever, Dersim, Maraş" ve "Elma kokulu ölüm" dövizleri taşıyan kitle adına açıklamayı Serpil Geyik yaptı. 16 Mart'ın tarihe kara bir gün olarak geçtiğini kaydeden Geyik, 5 bin Kürt'ün kimyasal gazlarla katledildiğini hatırlatarak, "Halepçe soykırımı Kürdistan'ın dört parçasında işlenen katliam ve soykırımların son halkası olan Enfal Harekâtının bir devamıdır. Halepçe'de işlenen bu cinayetin BM, AB, İKO ve diğer tüm uluslararası kurum ve kuruluş tarafından bir soykırım olarak tanınması için bunları sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz. Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız" diye konuştu. Açıklama beş dakikalık oturma eyleminin ardından son buldu.

ÖĞRENCİLER DE ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ
Harran Üniversitesi Demokrat Yurtsever Öğrenci Meclisi (HRÜ-DEMYÖM) üyeleri de Halepçe Katliamının yıl dönümü nedeniyle Urfa Kültür ve Sanat Derneğinde (UKSD) anma etkinliği düzenledi. Anmaya Barış Anneleri İnisiyatifi, BDP yöneticileri ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda öğrenci katıldı. Halepçe'de katledilenler anısına saygı duruşu ile başlayan anmada, öğrenciler adına konuşan Leyla Aksoy, 16 Mart 1988 Halepçe ve 16 Mart 1978 Beyazıt katliamlarını hatırlatarak, Halepçe Katliamının tek sorumlusunun Saddam Hüseyin'in olmadığını ifade etti. Aksoy, emperyalist ülkelerinde Halepçe Katliamının sorumlusu olduğu belirterek, Halepçe katliamının üzerinden 26 yıl geçmesine rağmen Kürt Halkı aynı acıları halen yaşadığını ifade etti. Konuşmanın ardından sinevizyon gösterimi ve şiir dinletisi ardından anma sona erdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Karaköprü Erkmen Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title