Haberler

Halep'ten Tahliyeler Gece Boyunca Devam Etti (3)

TÜRKİYE'DE TEDAVİ EDİLEN YARALI SAYISI 131'E ÇIKTISuriye'nin Halep kentinden tahliyeler devam ederken, sınırdaki önlemler de artırılıyor.

TÜRKİYE'DE TEDAVİ EDİLEN YARALI SAYISI 131'E ÇIKTI

Suriye'nin Halep kentinden tahliyeler devam ederken, sınırdaki önlemler de artırılıyor. Sınır bölgesinde teyakkuz halinde bulunan Sağlık Bakanlığı yetkilileri ise, Cilvegözü Sınır Kapısı içerisindeki ambulanslar ve sahra hastaneleriyle olası bir duruma karşı hazır bekliyor. Cilvegözü Sınır Kapısı içindeki alana kurulan 3 sahra hastanesinde kapıya getirilen yaralılara ilk müdahaleleri yapılıyor. Durumu ağır olan yaralılar buradan bölgede hazır bekleyen 11 ambulans tarafından alınarak Antakya'daki çeşitli hastanelere sevk ediliyor. Bölgede iki ayrı ekip halinde 10 UMKE görevlisi de hazır bulunuyor. Öte yandan bugün öğleden sonra Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki ve Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Sebahattin Yılmaz, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda bulunan sahra hastanelerini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

4 GÜNDE 131 YARALI GELDİ

Tahliyelerin başladığı 15 Aralık'tan bu yana Hatay'a getirilen yaralı sayısı 131'i buldu. Bu yaralıların hepsine ilk müdahale sınır kapısı içinde kurulan sahra hastanelerinde yapıldı. Yaralılardan 5'i kurtarılamadı. Gelen yaralılardan 46'sını çocukların oluşturduğu belirtildi.

Ramazan ÇELİK/HATAY,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı Cilvegözü Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title