Haberler

Halep'teki Tek Çocuk Doktoru Rus Saldırılarında Dün Öldü"

Rusya ve Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının, Halep'te muhaliflerin kontrolündeki bölgelere düzenlediği hava saldırısında ölenlerin sayısının 31'e yükseldiği bildirildi.

Rusya ve Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının, Halep'te muhaliflerin kontrolündeki bölgelere düzenlediği hava saldırısında ölenlerin sayısının 31'e yükseldiği bildirildi. Rus jetlerinin dün Kudüs hastanesine düzenlediği saldırıda Halep'teki tek çocuk doktoru olan Muhammed Vesim Meaz'ın da yaşamını yitirdiği kaydedildi.

AA muhabirinin sivil savunma yetkililerinden edindiği bilgiye göre, Rus ve rejim jetlerinin Halep'te yönetim karşıtlarının kontrolündeki Kellese, Sukeri, Bustan el Kasr, Sahur ve Cub el-Kube semtlerinde sivil yerleşim yerlerine gerçekleştirdiği saldırılar sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 31'e ve yaralananların ise 120'ye çıktı.

Çok sayıda yerleşim yerinin yıkıldığı veya hasar gördüğü bombardımanda, 17 sivilin yaşamını yitirdiği, 45 kişinin yaralandığı aktarılmıştı.

Bu arada Halep yerel koordinasyon komitesi üyesi Ebu Leyla, Rusların 6 dünden bu yana Halep'te muhaliflerin elinde olan bölgelere saldırılarını yoğunlaştırdığını belirterek, "Rus uçakları önceki gün Etarib'te sivil savunma merkezine saldırdı. Dün gece de kentin Sukeri semtindeki Kudüs sahra hastanesine saldırarak yerle bir etti. Bugün de rejimle beraber Rus jetleri Halep'te sivil yerleşim yerlerini bombaladı." ifadelerini kullandı.

"Halep'teki tek çocuk doktoru Rus saldırılarında dün öldü"

Rus jetleri dün Kudüs hastanesine düzenlediği saldırıda çok sayıda hastanın ve sağlık personelinin yaşamını yitirdiğine işaret eden Leyla, "Halep'teki tek çocuk doktoru olan Muhammed Vesim Meaz Rus saldırısında hayatını kaybetti. Rusların yoğun saldırıları nedeniyle insanlar çarşı ve pazarlara gitmeye korkuyor." diye konuştu.

Rusya, Suriye'de 30 Eylül 2015'te hava saldırıları düzenlemeye başlamış, 14 Mart'ta ise kuvvetlerini azaltma kararı aldığını açıklamıştı. Suriye'de Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde 27 Şubat'ta yürürlüğe giren geçici ve kısmi ateşkes boyunca, Rusya büyük ölçüde hava saldırılarına son vermişti. Ancak ateşkes boyunca Türkmendağı, İdlib, Humus ve Halep zaman zaman Rus uçaklarının hedefi olmaya devam etti.

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Kudüs Rusya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title