Haberler

Halep'teki Sivillere Yönelik Saldırılara Tepkiler

Cizre ilçesinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Suriye'nin Halep kentinde sivillere yönelik saldırıları kınadı.

Cizre ilçesinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Suriye'nin Halep kentinde sivillere yönelik saldırıları kınadı.

Eğitim Bir-Sen Cizre Şubesi'nde, Halep'teki saldırıları kınamak için Memur-Sen, Türk Kızılayı, İHH, Cansuyu ve Deniz Feneri Derneği temsilcilerinin de yer aldığı sivil toplum kuruluşlarının üye ve temsilcileri bir araya geldi.

Sivil toplum kuruluşları adına ortak basın açıklamasını okuyan Memur-Sen Şırnak İl Başkanı Abdullah Çatı, "Terörü konvansiyonel silaha dönüştüren devletler, bütün dünyadan yalıtarak katliam yaptığı Halep'te can pazarı yaşanırken, insanlık bu katliamı kanıksamış durumda." dedi.

Çatı, dünyanın birçok ülkesinde yaşayanların bu katliamları kendi surları arkasından "Bir film izliyormuş gibi" seyrettiklerini belirtti.

Halep'in, insanlığın topyekun öldüğü bir yer olduğuna vurgu yapan Çatı, şunları söyledi:

"Halep, aynı zamanda insanlığın imtihanıdır ama insanlık duyarsız, insanlık kayıtsız. Surların arkasına sığınmış batılıların kahir ekseriyetinin duyarsızlığına Bosna'da, Çeçenistan'da, Afganistan'da, Irak'ta şahit olmuştuk. Her gün ölen yüzlerce insanın istatistiki bir veri olmanın ötesine geçemediği bu bozuk dünya düzeninde, herkes bilmeli ki bir gün, insanlığın sığınacak yeri kalmayacak. Çünkü bu çarpık ve bozuk düzen, propaganda araçları marifetiyle, bir avuç kapitalistin, birkaç emperyalist devletin çıkarı için şiddeti meşrulaştıracak söylemler üreterek devamlılığını sağlamaktadır."

Terörün özellikle İslam dünyasında yıkımın yaşanması için, bizzat emperyalist devletler tarafından desteklendiğini kaydeden Çatı, " Suriye'ye bakın, ilk günden beri terör örgütleri etkin bir silah olarak kullanılmakta. Ne çare ki sözün kar etmediği bir zamanda yaşıyoruz. Çünkü düzen öyle kurulmuş. Düzen güçlünün diline göre hükmünü icra ediyor maalesef. 'Terörü üretenle, terörü temizleyeceğim diyen aynı ağız' diye haykırarak, Halep için ayağa kalktık. Biz biliyoruz ki orada, o can pazarının yaşandığı mahşer yerinde, insanlık direniyor. İşgalci emperyalistler ne derse desin biz olaya bu şekilde bakıyoruz." diye konuştu.

"Rusya, İran ve Suriye rejiminin ortaklaşa gerçekleştirdikleri katliama karşı uluslararası düzeyde insanlık diplomasisi başlattık." diyen Çatı, şunları kaydetti:

"Çünkü, dünyanın her yerinde vicdanlı insanlar olduğunu biliyoruz. Biz vicdanlara seslenerek, insanlığı harekete geçirebileceğimize inanıyoruz. Bunun ilk adımı olarak da 'Halep'i Açlıktan, İnsanlığı Utançtan Kurtar' temalı kampanyamızı başlattık. Bizler, Memur Sen, Kızılay, İHH, Cansuyu Derneği, Deniz Feneri olarak ilk aşamada Halep'e 81 tır un ulaştırmayı hedefliyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Memur Sen Suriye Cizre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title