Haberler

Halep'teki Çatışmalar

Suriye'nin Halep kentindeki cephelerde Beşşar Esed rejimi ve destekçisi İran güçlerinin geçen pazartesiden bu yana 136 asker ve milisi öldürüldü.

Suriye'nin Halep kentindeki cephelerde Beşşar Esed rejimi ve destekçisi İran güçlerinin geçen pazartesiden bu yana 136 asker ve milisi öldürüldü.

Halep'in kuzeybatısında rejim güçlerinin kontrolündeki Cemiyetü'z Zehra mahallesinde muhalifler, tünel kazarak ulaştıkları bir binayı geçen salı bombalı saldırıda hedef almıştı. Binada konuşlu Filistinli Kudüs Tugayı'nın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamaya göre grup söz konusu olayda 46 milis kaybetti. Muhalif kaynaklar da bu sayının yaklaşık olarak doğru olduğu değerlendirmesini yaptı.

Fetih Ordusu, Halep'in güneyindeki Han Tuman'da bir haftadır süren çatışmalarda bölgeyi ele geçirmişti. AA muhabirinin bilgi aldığı muhalif kaynaklar ve bölgedeki aktivistler, çatışmalarda 30 İran askeri, 20 Afgan Şii milis, 12 Iraklı Şii milis, 8 Hizbullah milisi ve rejim ordusundan da 20 askerin öldüğünün tespit edildiğini bildirdi. Rejim güçleri, beldeyi geri almak için saldırılarına devam ediyor.

Muhalifler, Halep- Şam yolu üzerinde bulunan Han Tuman üzerinden, yabancı Şii milislerin bulunduğu Halep'in güneyindeki baskılarını artırıyor.

Fetih Ordusu, geçen yıl mart ayında Ahraru'ş Şam, İslam Ordusu (Ceyşü'l İslam), Ensaruddin, Feyleku'ş-Şam, Hak Tugayı (Livau'l-Hak), Sunne Ordusu (Ceyşu's-Sunne) ve Cundu'l-Aksa gibi muhalif grupların başını çektiği 22 örgüt ve Nusra Cephesinin İdlib ilinde güçlerini birleştirmesiyle oluşmuştu. Fetih Ordusu, nisan ayında şehrin merkezini ele geçirmişti. Geçen ay sonunda örgütler arasındaki görüşmeler neticesinde Fetih Ordusu'nun yapısı değişmişti. İslam Ordusu (Ceyşü'l İslam) ve Ensaruddin bu çatı yapıdan ayrılmıştı. Halihazırda Fetih Ordusu'ndaki en büyük grup Ahraru'ş Şam.

Kaynak: AA / Güncel

Beşşar Esed Suriye İran Şam Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title