Haberler

Halep'te Sivillere Yönelik Saldırılar

Zonguldak'ta, Özgür-Der Ereğli Temsilciliği üyeleri ve vatandaşlar Suriye'nin Halep kentindeki saldırıları kınadı.

Devrim Bulvarı'nda bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde pankart ve dövizler taşıyarak, çeşitli sloganlar attı.

Özgür-Der Ereğli İlçe Temsilciliği adına konuşan Halil İbrahim Şen, burada yaptığı açıklamada, Halep'te tarihin görebileceği en acımasız ve vahşi katliamlardan birinin yaşandığını söyledi.

Halep'teki direnişçilerin imtihan vermeye devam ettiğini dile getiren Şen, "Kimi kolunu, kimi bacağını, kimi de canını vererek Rablarına gittiler. Geride kalanlara destek olmak ise bizim imtihanımız olarak önümüzde duruyor. Halep ölüyor iken duyarsızca yaşamak günden güne büyüyen bir vebale dönüşüyor. Bu gidişata dur demeliyiz. Ayağa kalkmalı ve şerefimizi haykırmalıyız. Halep'in çığlığına ses vermek, ihtiyaçlarını karşılamak en asli vazifemizdir." dedi.

Şen, Halep direnişinin sadece Suriye'nin değil İslam ümmetinin onur savaşı olduğunu anlatarak, şe değerlendirmede bulundu:

"Türkiyeli Müslümanlar, bu durumda Halep direnişine sadece insani yardımlar yapılmasını değil, orada direnen Müslümanların her türlü modern silahla açıktan ve güçlü bir şekilde desteklenmesini talep etmelidir. Çünkü bugün Halep düşerse yarın İstanbul düşer. Halep kazanırsa özgür Kudüs'ün yolu açılır. Bu yüzden Halep'i, Musul'u, Gazze'yi savunmak, Zonguldak'ı, Ereğli'yi savunmaktır. Asıl terörist olan ABD, Rusya, İran ve tüm işbirlikçi şer odaklarının planlarını boşa çıkartmaktır."

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır'ın da katıldığı etkinlikte kalabalık grup yapılan duanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Şen Zonguldak Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title