Haberler

Halep'te Sahra Hastanesine Bombalı Saldırı: 7 Ölü

Güncelleme:

Muhaliflerin kontrolündeki bölgede yer alan hastaneye "nüfuz edici" bombayla düzenlenen saldırıda 2'si sağlık çalışanı 7 kişi öldü.

Suriye'de, Beşşar Esed güçlerinin kuşatması altındaki Halep'te muhaliflerin kontrolünde bulunan Sahur semtindeki sahra Hastanesine ''nüfuz edici'' bombayla düzenlenen saldırıda 2'si sağlık çalışanı 7 kişinin öldüğü bildirildi.

"NÜFUZ EDİCİ BOMBAYLA SALDIRDI"

Halep'te kurtarma faaliyetleri yürüten sivil savunma çalışanlarından İbrahim Ebu Leys, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rus ordusuna ait savaş uçağının, Halep'te muhaliflerin kontrolünde bulunan semtteki Sahur Sahra Hastanesine ''nüfuz edici'' bombayla saldırdığını söyledi.

"7 KİŞİ ÖLDÜ"

Rusya'nın bu hastaneye bir hafta içinde ikinci kez saldırdığını anlatan Leys, "Rusların daha önce saldırdığı hastane, kullanılmaz hale gelmişti. Hastane birkaç günden bu yana onarılıyordu. Ruslar onarılan hastaneye bugün ikinci defa saldırdı. Olayda tıbbi cihazları tamir eden 2 sağlık çalışanı ile hastaneyi onaran 5 çalışan yaşamını yitirdi.'' dedi.

EN BÜYÜK HASTANELERDEN BİRİYDİ

Leys, bombardımandan, hastanenin önünde yaklaşık 5 metre derinliğinde çukur oluştuğunu belirtti. Sahur'daki bu hastane, Halep'te muhaliflerin kontrolündeki en büyük sahra hastanelerinden biri olarak ifade ediliyor.

Kent merkezinin doğusunu vuran Rus savaş uçakları, en fazla tahribatı "nüfuz edici" bombalarla yapıyor. Bu tür bombalar, "sığınak avcısı" olarak da biliniyor. Haleplilerin etkisini depreme benzettikleri "sığınak avcıları", zemine isabet etmesi halinde 5 ila 7 metre derinliğinde çukurlar açıyor.

Kaynak: AA / Dünya

Beşşar Esed Suriye Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title