Haberler

Halep'te Hayatını Kaybedenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Halep’te hayatını kaybedenler için bu gün Cuma namazı çıkışında gıyabi cenaze namazı kılındı.

Halep'te hayatını kaybedenler için bu gün Cuma namazı çıkışında gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cuma namazı sonrasında Hunat Camii'nde, Halep'teki saldırılarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Yüzlerce vatandaşın katıldığı gıyabi cenaze namazı sonrasında Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi Aydın Kalkan yaptığı açıklamasında, "Bugün insanları, insanlığın ve bütün insani değerlerin katledildiği kentlerden biri Halep! Terörü konvansiyonel silaha dönüştüren devletlerin, bütün dünyadan yalıtarak katliam yapığı Halep'te can pazarı yaşanıyar ve maalesef insanlık bu katliamı kanıksamış durumda. Dünyanın birçok ülkesinde yaşayanlar bu katliamları kendi surları arkasından 'bir film izliyormuş gibi' seyrediyor. Halep, insanlığın topyekun öldüğü bir yerdir artık. Kim hangi bahanenin arkasına gizlenirse gizlensin hakikat budur. Bu yüzden Halep, aynı zamanda insanlığın imtihanıdır. Halep, aynı zamanda işte bu ve benzeri manzaralardan dolayı bir ahlak imtihanının da merkezidir" dedi.

Kalkan, "Trump'ın attığı twit, basında Halep'te her gün katledilen insanlardan daha fazla yer almaktadır. İnsani yardımın gidebilmesi için ateşkesin bile Birleşmiş Milletlerce veto edildiği bir dünyada daha ne söylenebilir ki?" diyerek şu şekilde konuştu:

"Zalim düzenin devamı için terör bir aparat bir aparat olarak kullanılmaktadır. Terör, özellikle İslam dünyasında yıkımın yaşanması için, bizzat emperyalist devletler tarafında desteklenmektedir. 'Terörü üretenle, terörü temizleyeceğim diyen aynı ağız' diye haykırarak, Halep için ayağa kalktık.

Bugün itibariyle Memur-Sen Kayseri İl Temsilciği olarak harekete geçiyoruz. Daha önce Bayırbucak Türkmenlerine 13 tır un yardımı yaptık. Şimdi de Memur-Sen, Kızılay, İHH, Cansuyu derneği, Deniz Feneri olarak ilk aşamada Halep'e 81 tır un ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu faaliyetlerimiz süreç içinde düzenli bir şekilde devam edecek." - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydın Kalkan Memur Sen Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title