Haberler

Halep'te Hayatını Kaybeden Siviller İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Samsun'da sivil toplum örgütlerince, Suriye'nin Halep kentindeki yerleşim yerlerine yönelik saldırılar protesto edildi ve hayatlarını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Büyük Cami'de 25 sivil toplum örgütü üyelerince düzenlenen etkinlikte, cuma namazının ardından Halep'te yaşanan katliamda yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Grup, Türk ve Suriye bayrakları ile Suriye'de yaşanan katliamlara dikkati çekti.

Genç Memur-Sen Samsun Şube Başkanı Ali Sarıalioğlu, gıyabi cenaze namazının ardından grup adına yaptığı açıklamada, Suriye'de yıllardır şiddetin ve katliamların devam ettiğini söyledi.

Halep'te tarihin en büyük katliamının yaşandığına dikkat çeken Sarıalioğlu, "Bugün Halep'te tarihin görebileceği en acımasız ve vahşi katliamlardan biri yaşanıyor. Zalim Baas rejimi, Rusya ve İran yönetimi hiçbir hukuk gözetilmeden işlenen bu cürümlerin faileridir. BM, AB ve ABD ise yaşananlar karşısında kamuoyu önünde üç maymunu oynayan, arka planda ise çıkarları için Müslüman kıyımından içten içe hoşnutluk duyan katliamın ortaklarıdır." dedi.

Halep'e 15 Kasım'dan bu yana rejim ve müttefikleri tarafından 2 binden fazla hava saldırısı, 7 binden fazla top atışı yapıldığını anlatan Sarıalioğlu, şunları kaydetti:

"Zalimler bilinçli şekilde fırınları, hastaneleri, okulları, camileri ve halkın temel ihtiyaçlarını karşılamak için çıktığı toplu mekanları vuruyor. Halep'e sığınak delici bombalar atılıyor. Enkazların altından onlarca kadın ve çocuk cesedi çıkarılıyor. Bu ağır saldırılar altında kalan 300 bin sivil en temel ihtiyaçlarını dahi karşılamayacak hale gelmiş durumda. Halep'teki soykırım karşısında siyasi dengeler bahanesi kabul edilemez bir vicdani çürümedir. Zalim, olanca gücüyle katliamını sürdürürken ve artırırken mazlumun yanında durmak hassasiyetimizin gereğidir."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title