Haberler

Halep'e Yardım

Trakya Üniversitesi (TÜ) İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin başlattıkları kampanya kapsamında temin edilen 2 tır dolusu giyecek yardımı, Avrasya Vakfı aracılığıyla Suriye'nin Halep şehrine gönderildi.

Trakya Üniversitesi (TÜ) İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin başlattıkları kampanya kapsamında temin edilen 2 tır dolusu giyecek yardımı, Avrasya Vakfı aracılığıyla Suriye'nin Halep şehrine gönderildi.

Edirne Valisi Günay Özdemir, fakültenin bahçesinde düzenlenen tırları uğurlama töreninde, Osmanlı'dan bu yana yardımseverlik kültürünün devam ettiğini söyledi.

Nerede bir mazlum ve zor durumda olan varsa yardım edeceklerini belirten Özdemir, "Nerede bir zulüm varsa da zulmün karşısında olacağız. Öğrenci arkadaşlarımız 10 günlük bir çalışmayla Edirne'nin tarihi misyonunu canlandırmışlardır. Bundan dolayı da bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Biliyoruz ki dünyada bu zulüm hiç bitmeyecek. Bu tür çalışmaları biz her zaman yapmak zorundayız ve yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

TÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ise kutsal bir görevi yerine getirdiklerini dile getirdi.

Yardım kampanyasında en büyük emeğin öğrencilere ait olduğunu aktaran Hatipoğlu, destek veren herkese teşekkür etti.

TÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç da yardımlarla Halep'te zor durumda olan insanların bir nebze de olsa yaralarının sarılacağını ifade etti.

Avrasya Vakfı Temsilcisi Ömer Faruk Teke ise yardımların Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçtikten sonra mazlumlara ulaşacağını aktardı.

Türk Kızılayı ile birlikte çalışmalar yaptıklarını dile getiren Teke, yaklaşık bir haftadır Halep'ten tahliye edilen halkın karşılanması ve ihtiyaçlarının giderilmesiyle ilgilendiklerini de kaydetti.

Konuşmaların ardından Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, Halep'te yaşananların son bulması için dua etti.

Öğrenciler tarafından imece usulü yüklenen giyecekleri taşıyan tırlar, Halep'e doğru yola çıktı.

Kaynak: AA / Güncel

Trakya Üniversitesi Avrasya Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title