Haberler

    Halep'e Bombardıman Sürerken Moskova ile Şam Arasında Yeni Anlaşmalar Yapıldı

    Rusya Başbakanı Dmitry Rogozin kalabalık bir heyetle Suriye'nin başkenti Şam'da önemli temaslarda bulundu.

    Rusya Başbakanı Dmitry Rogozin kalabalık bir heyetle Suriye'nin başkenti Şam'da önemli temaslarda bulundu.

    Devlet Başkanı Beşar Esad ile bir araya gelen Rogozin, ülkedeki iç savaş altıncı yılına yaklaşırken, altyapı ve yeniden inşa projelerinde Rusya'ya öncelik verilmesi konusunda anlaşmalara imza attı.

    Bununla birlikte ekonomi, ticaret, yatırım, petrol, doğalgaz ve ulaştırma alanlarında işbirliğini geliştirme konusunda da mutabakatların sağlandığı belirtildi.

    Şam'da bunlar yaşanırken, rejim güçlerinin kuşatması ve ağır bombardımanı altındaki Halep'in doğusundansa benzer görüntüler gelemeye devam ediyor. Bölgeye bombardıman devam ederken sadece salı günü 18 sivilin yaşamını yitirdiği belirtildi. Bombardıman sonrası enkaz altında kalanları kurtarmak için koşan bir yöre sakini, "Burası sivil bölge. Burada Özgür Suriye Ordusu'na ait hiçbir merkez yok. Bizi varil bombaları ve füzelerle vuruyorlar. Arap devletleri nerede? Müslümanlar nerede? Allah'ın bunları gördüğünden korkmuyorlar mı? Küçücük çocukları öldürüyorlar" dedi.

    Birleşmiş Milletler de Halep'in doğusunda yaşanan insanlık krizine tepki göstererek, durumu yaşanan duruma tepki göstererek, durumu "korkunç" olarak tanımladı. Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi sözcüsü Jens Laerke düzenlediği basın toplantısında, "Neredeyse canlı yayında, yaşananlara tanıklık etmek yürek burkucu ve kabul edilemez. Doğu Halep'te savaş suçlarıyla ilgili daha ne olabilir?" şeklinde konuştu.

    Rusya ve rejime ait savaş uçaklarının Halep'in doğusuna klor gazı ile saldırdığı iddiaları gelirken, son bir hafta için 18'i çocuk en az 141 sivilin yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

    Auteur:

    Tags:Gepost: 23 november 2016

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Suriye Rusya Şam Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title