Haberler

Haladan Yeğene Hayat Öpücüğü

Tokat'ta yaşayan, 150 binde bir görülen hastalığa yakalanan 2 yaşındaki çocuk, üniversite öğrencisi olan halasından aldığı ilikle hayata tutundu.
Tokat'ta ikamet eden Arife ve Gökçe çiftinin oğulları Yiğit Hekimhan, doğuşundan itibaren...

Tokat'ta yaşayan, 150 binde bir görülen hastalığa yakalanan 2 yaşındaki çocuk, üniversite öğrencisi olan halasından aldığı ilikle hayata tutundu.

Tokat'ta ikamet eden Arife ve Gökçe çiftinin oğulları Yiğit Hekimhan, doğuşundan itibaren sürekli rahatsızlanması nedeniyle çeşitli hastanelere götürüldü. İlk önce kafasında su olduğu belirlenen Yiğit, 7 ay boyunca bunun tedavisini gördü. Durumu kötüye giden Yiğit'in 'metabolizma bozukluğu' hastası olabileceğini düşünen doktorlar, hastayı Hacettepe Üniversitesi'ne sevk etti. Burada alınan kan, yurt dışına gönderildi ve yapılan tetkik sonucu çocuğun 'mukopolisakkaridoz tip-1' hastası olduğu belirlendi.

Arife ve Gökçe Hekimhan çifti, 12 Aralık 2012 tarihinde Samsun OMÜ Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi'ne başvurdu. Burada Yiğit'e uygun ilik için yakınlarından kan alındı. Tokat Üniversitesi İşletme Bölümü 3. sınıf öğrencisi ve çocuğun halası olan 20 yaşındaki Ayşe Hekimhan'ın iliği yeğenine uydu.

OMÜ Çocuk Hastanesi Hematoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Canan Albayrak ve İlik Nakil Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Murat Elli, halasından aldığı iliği minik Yiğit'e nakletti. Yiğit, halası Ayşe'nin verdiği ilik sayesinde hayata tutundu. Günde yaklaşık olarak 20-25 ilaç kullanan minik Yiğit'in sağlık durumu iyiye gidiyor.

Çocuğunun hastalığını 7 aylık olduktan sonra öğrendiklerini belirten anne, ev hanımı 22 yaşındaki Arife Hekimhan, "Yiğit ilk doğduğunda kuvözde yattı. Kuvözde yattığında kulağından işitme testi yaptılar ve kafasında su olduğunu öğrendik. Yiğit 7 aya gelinceye kadar kafasındaki su nedeniyle hep hastanelere gittik. Çocuğum 7 aylık sonrası doktor şüphelenerek 'bunda metabolizma bozukluğu olabilir' dedi. Çocuğum 2 yaşında ama bu yaşta gibi durmuyor, daha büyük gösteriyor. Doktorlar Hacettepe Üniversitesi'ne sevk ettiler. Burada doktorlar kan aldı ve yurt dışına gönderdiler. Yurt dışından da oğlumun 'mukopolisakkaridoz tip-1' hastası olduğunu öğrendik. Sonra doktorlar oğlumun ilik tedavisi olacağını söyledi. İliklerin uyması için buraya ailemizdeki herkesi getirdik. Çocuğuma sadece halasının iliği uydu. İlik nakli ameliyatı olalı 10 ay oldu. Oğlumun şu andaki durumu iyi. 10 aydır her hafta Tokat'tan Samsun'a geliyoruz. Ailemizde de böyle bir hastalık yok. Bu hastalık çok zor. Dalak büyümesi oluyor. Kemiklerinde sorun var. Kafasında su var, gözlerinde bulanıklık var. Bu hastalık çocuğumun her yerini etkiledi. Bu hastalığa yakalanıp tedavi olmayanlar 5 - 6 yaşında ölüyorlarmış. 10 aydır her hafta buraya geliyoruz. Yiğit'in her hafta Tokat'tan Samsun'a gelmesine yardımcı olan ve tüm ihtiyaçlarını karşılayan Nevin Dal ve Fatih Özgen'e de çok teşekkür ediyorum. Onların sayesinde çocuğum iyi olacak" dedi.

"YEĞENİM SAĞLIĞINA KAVUŞTU, ÇOK MUTLUYUM"

Yeğenin kurtarmanın mutluluğunu yaşayan Yiğit'in halası Ayşe Hekimhan, "Çok mutluyuz. Yiğit'e iliğim uyup da sağlığına kavuştuğu için mutluyuz. İliği uyup da korktuğu için veremeyenler var. Bunda korkulacak bir şey yok. Ben iliğimi koldan verdim. Benim sağlığımda da bir sorun yok" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Hekimhan Samsun Gökçe Tokat Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

18 NİSAN 2024 FENERBAHÇE - OLYMPIACOS MAÇI | Fenerbahçe elendi mi? Maç özeti Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe UEFA Konferans liginden elendi mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title