Haberler

Halaçoğlu, Ankara'daki Saat Kuleleri ve Kapıların Fiyatını Sordu

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya Ankara'daki saat kuleleri ve giriş kapılarının fiyatını sordu.

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya Ankara'daki saat kuleleri ve giriş kapılarının fiyatını sordu.

Halaçoğlu, İçişleri Bakanı Ala'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, basında şehrin değişik noktalarına 52 saat kulesi ile 5 kapı yapıldığına dair haberler yer aldığını anımsattı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, 2013 verilerine göre, EGO ve ASKİ'nin borçları da dahil yaklaşık 3 milyar lira borcunun 1 milyar lirasının Hazine Müsteşarlığı tarafından uzlaşmayla azaltıldığını ifade eden Halaçoğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin borçlu belediyeler içinde 2. sırada bulunduğunu belirtti.

Saat kulelerinin ihalesine hangi firmaların teklif verdiğini, tekliflerin hangi kriterlere göre değerlendirildiğini, toplam ne kadar bedelle hangi firmalara ihale edildiğini soran Halaçoğlu, kuleler arasında fiyat farkı olup olmadığının cevaplanmasını istedi.

Halaçoğlu, Ankara'nın şehirlerarası yollarının girişine yapılan 5 kapı ihalesine hangi firmaların teklif verdiğini, tekliflerin hangi kriterlere göre değerlendirildiğini, toplam ne kadar bedelle hangi firmalara ihale edildiğini ve kapılar arasında fiyat farkı olup olmadığı sorusunu da yöneltti.

Saatlerin şimdiden arıza yaptığını ifade eden Halaçoğlu, bakım onarım işlerinin ihale şartnamesine eklenip eklenmediğini sordu.

Halaçoğlu, "Asli görevi kamu hizmeti olan belediyelerin, kapı ve saat yapımı ile kamuya nasıl bir fayda sağlanacağı düşünülmektedir?" sorusunu yöneltti. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Hazine Müsteşarlığı Efkan Ala Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title