Haberler

"Haksız Rekabet İçin Olumlu Bir Noktaya Gelindi"

Kıbrıs Türk Televizyonları Birliği çatısı altında bir araya gelen özel televizyon kanallarının iç ve dış kaynaklı haksız rekabet koşullarına karşı devam eden mücadele ve girişimlerinde, iç kaynaklı haksız rekabete karşı olumlu bir noktaya gelindiği bildirildi.

Kıbrıs Türk Televizyonları Birliği, hükümet yetkilileriyle yapılan temaslar sonucunda, özel televizyonların yaşamakta olduğu iç kaynaklı haksız rekabetin giderilmesine kadar bazı konularda önlem alınmasının sağlandığını belirtti.

Birlik yaptığı yazılı açıklamada şunları aktardı:

"2012 yılı içinde BRTK Yasası'nın görüşüldüğü tüm siyasi parti temsilcilerinin yer aldığı ve Başkanlığını Sayın Türkay Tokel'in yaptığı meclis komitesinden çıkan tasarıda ve KKTC Rekabet Kurulu'nun 18.4.2012 tarihli raporunda da özel televizyon kanallarının maruz kaldığı haksız rekabet doğrulanmış ve ortaya konulmuştur. 2012 yılında Birliğimizin Sayın Başbakan, Sayın Müsteşar ve dönemin BRTK Müdürü ile yapmış olduğu toplantılarda, iç kaynaklı haksız rekabet koşullarının özel TV kanalları üzerinde yarattığı maddi zarar ziyanın tazmini veya 2013 yılında BRTK tamamen reklam pazarından çekilmesi yönünde plan oluşturulacağı kararı üretilmişti Ancak 2013 yılı Ocak ayında her iki noktada gelişme kaydedilememişti. Geldiğimiz noktada, haklı gerekçelerimize kulak verilmiş ve haksız rekabete karşı hükümetin attığı adım, geç olmasına rağmen olumlu bir adımdır. Bu adımın atılmasında emeği geçen başta hükümet yetkililerimize, bize destek veren Yayın Yüksek Kurulu'muza, siyasi partilerimize, sivil toplum örgütlerimize teşekkürü bir borç biliriz."

Ülke yayıncılığının ayakta durabilmesi açısından daha alınması gereken başka önlemler ve yapılması gereken işler olduğu belirtilen açıklamada, Kıbrıs Türk Televizyonları Birliğinin bu yönde çalışmaya devam edeceği vurgulandı.

KKTC'de oluşturulan KTTB'nin başkanlığını, ADA TV'nin sahibi tanınmış Kıbrıslı Türk işadamı Ali Özmen Safa yürütüyor. - LEFKOŞA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Kıbrıs Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title