Haberler

"Sendikacılık Yapın, Devleti Yönetmeye Kalkışmayın"

Güncelleme:

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) Genel Başkanı Ayhan Çivi, memurların sorunlarının artarak devam ettiğini söyledi.

Memleketi Elbistan'da sendikasının ilçe temsilcileri ile Mehmet Akif Ersoy Belediye Evi'nde düzenlenen kahvaltı programı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi, gündemde bulunan konulara değindi.

Genel Başkan Çivi, Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki müdür atamalarının yöntemini eleştirdi ve haksız yere görevden alındığını iddia ettiği okul müdürlerinin tekrar görevlerine iade edilmesini istedi. Çivi, yetkili sendikanın da bu konuda ayrımcılık yaptığını savunarak, "Sendikacılar sendikacılığını yapsın; devleti yönetmeye kalkmasınlar" diye konuştu.

Devlet memurlarının sorunlarının da artarak devam ettiğini söyleyen Çivi şöyle devam etti:

"Yetkili memur konfederasyonun 2013 yılında yaptığı toplu sözleşmede memurlar ve emeklileri için brüt 175 TL seyyanen maaş artışı yapıldı. Buna karşılık bu yetkili konfederasyon neye dayanarak yaptı bilmiyoruz ama enflasyon farkı uygulamasından vazgeçti. Memurlar, yetkili konfederasyonun adeta müjde diye sunduğu maaş artışları enflasyon karşısında erimiştir. Kamu görevlileri bundan sonraki 5 ayı ceplerinden, 2013 yılındaki maaşlarından tüketerek geçineceklerdir. Ben ülkemizin 26. Başbakan'ı Sayın Ahmet Davutoğlu'na sesleniyorum; Sayın Başbakan'ımız, bu yetkili konfederasyonun memura yaptığı bu zulmü lütfen durdurun. Kamu çalışanlarına ve emeklilerine yasal hakları olan enflasyon farkı uygulamasını torba yasaya koyarak lütfen tekrar geri verin. Memurları ve emeklilerini bu yetkili sendikanın zulmünden koruyun ve ona muhtaç etmeyin."

Memurların ek ödeme ve 4-C'lilerin sorunlarına da işaret eden HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi, "Ülkemizdeki en önemli sorunlardan bir tanesi de çalışanlara yapılan ek ödemeler. Bizler, fiilen çalıştığımız dönemde aldığımız ek ödemeleri emekli olduğumuzda maaşlarımıza yansıtılmıyor. Dolayısıyla da çalışanlar emekli olduklarında çok önemli ücret kayıplarına uğruyorlar. Bu neredeyse yüzde 50'ye varan maaş kayıplarına neden oluyor. Memurlar, ikinci bir iş bulmadan emekli olamıyorlar. Yeni hükümetten bu konuda da acil çözüm bekliyoruz. Diğer önemli bir konu Türkiye'nin kanayan yarası 4-C konusudur. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir statü maalesef ülkemizde yıllardır uygulanıyor. Bu konuda çalışmalar yapıldığını da biliyoruz ancak sonuca bir türlü ulaştırılamıyor. Artık bu niyetlerin yasal düzenlemeye kavuşarak tüm 4-C'li personele de kadro verilmesini talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

"Yeni hükümetten diğer önemli bir talebimiz de artık sendikal ayrımcılığa son verilmesi" diyen Genel Başkan Çivi, şunları kaydetti:

"Bu ülkenin memurları olarak kendi anlayışımıza ve düşüncemize göre demokratik haklarını kullanarak sendikacılık yapıyoruz. Sendikacılar sendikacılığını yapsın; devleti yönetmeye kalkmasınlar. Bunun en somut örneği Elbistan'da yaşanıyor. Şu anda gerek milli eğitimde, gerek sağlıkta vatandaşın, halkın ve devletin ihtiyaçları bir tarafa; bir sendika sırf kendi çıkarları için sendika yöneticileri kendi güçlerini ve egemenliklerini sürdürmek için maalesef bu atamaları bizzat baskı yaparak vesile oluyor. Bu, memleketin hayrına bir iş değildir. Elbistan'da liyakatli, ehliyetli insanların layık olduğu görevlere gelmesi gerekiyor. Bugün Milli Eğitim Bakanlığı'nda bütün okul müdürleri görevden alınmıştır. İçlerinde başarısızlar olabilir ama bütün okul müdürlerinin bir kanunla görevden alınmasını anlamak gerçekten mümkün değildir. Bu tür uygulamalar memurun karşıtı olan memurun hayrına değil de kendi çıkarına çalışan bu sendikanın da ekmeğine yağ sürmektedir. Biz, tekrar bir değerlendirme yapılarak gerçekten de görevinde başarılı olan, okul idarecilerimizin ve sağlık personelinin görevlerine iade edilmesini istiyoruz." - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Hak Sendikaları Konfederasyonu Ayhan Çivi Elbistan Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title