Haberler

Hakkında Yakalama Kararı Çıkarılan 2 Polis Serbest Bırakıldı

Güncelleme:

22 Temmuz Operasyonu kapsamında haklarında yeniden yakalama kararı çıkarılan 17 polisten 2'si daha nöbetçi hakimlikteki sorgularının ardından serbest bırakıldı.

22 Temmuz Operasyonu kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan sonra savcının itirazı üzerine haklarında yeniden yakalama kararı çıkarılan 17 polisten 2'si daha nöbetçi hakimlikteki sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Savcılığın itirazı üzerine İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından haklarında yakalama kararı çıkarılan 17 polisten Mücahit Gökoğlu ve Faruk Kıvrak, bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek teslim olmuştu. İki şüpheli polis, nöbetçi hakimlikteki sorgularının ardından serbest bırakıldı. Polislerin serbest bırakılmasından sonra açıklama yapan zanlıların avukatları, yaşanan hukuksuzlukların bitmesi için HSYK ve Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını bildirdi.

"KILIÇDAROĞLU'NU İFADEYE ÇAĞIRAN SAVCI, HAKİMİN ODASINDA"

Avukat Sıddık Filiz, Yeni kurulan sulh ceza mahkemelerinin verdikleri hükümlerin çok çelişkili olduğunu savundu. Filiz, "Birinin reddettiğini, bir diğeri kabul ediyor. Birinin kabul verdiğini, diğeri reddediyor. İçeride neler dönüyor biz de tam çözemiyoruz. Bir takım insanlar girip çıkıyor çok rahatlıkla. Bugün mesela, kamuoyunun çok yakından bildiği, Kemal Kılıçdaroğlu'nu da ifedeye çağırmış olan bir savcı, maalesef görüşmeye gittiğimizde hakim beyin odasındaydı. Belki arkadaşıdır, ziyarete gelmiş olabilir ama, bu sürecin devam ettiği, hakimin nöbetçi olduğu bir günde bu insanların buraya gelmesi, ister istemez aklımıza bir takım şüpheler getiriyor. Keşke gözlemcilerimiz gelse, keşke izleyebilseler, bu davamızda ne kadar haklı olduğumuz anlaşılacaktır. Ama bugüne kadar gelmedi. Madem gelmiyorlar, biz gideceğiz, durumu Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'na arz edeceğiz. Anayasa Mahkemesi son dönemlerde biliyorsunuz çok güzel özgürlük yönünde kararlar veriyor. Bunu bir an önce götürüp, bu hukuksuzlukları bir an önce bitirtmeye çalışacağız."

Avukat Adem İçecek de, saat 13.00'te adliyeye gelmelerine rağmen, mahkemenin yoğunluğu nedeniyle saat 20.00 sıralarında duruşmaya girebildiklerini söyledi. Avukat Kemal Şimşek ise şüpheli polislerden Gaffur Ataç, Kürşad Durmuş ve Selman Yüğcü'nün de bugün akşam saatlerinde Adliyeye geldiğini, ancak sorgu hakiminin yorgun olduğunu bildirerek, sorgulamayı yarın yapacağını söylediğini aktardı.

SERBEST KALAN POLİSLER Serbest bırakılan polis memuru Faruk Kıvrak da, "Biz hiçbir yere kaçmadık, buradayız. Arama kararının çıkarılmasına gerek yoktu. Kendimiz geldik zaten buraya. Bizim yaptığımız bütün iş ve işlemler zaten mahkeme kararları ve savcılık talimatlarına dayanıyor. O yüzden bizim hiçbir şekilde korkumuz ve çekincemiz yok. Yarın gene bu görevi yap deseler, gene yaparız" dedi.

Şüpheli polis memuru Mücahit Gökoğlu da, "İzmir'den geldim. Kendi imkanlarımızla geldik. Kaçtığımız bir husus yok. Biz görevimizi yaptık. Mahkemelerin, savcılıkların talimatlarına, kanunlarda yer alan yetkilerimize istinaden görevimizi yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

13 POLİS İFADE İÇİN BEKLENİYOR

Daha önce de, Mehmet Kılıç ile Hidayet Kemal adlı polis memurları adliyeye gelerek teslim olmuş; nöbetçi hakimlikte ifade verdikten sonra serbest kalmıştı.

Soruşturma kapsamında, aralarında eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse'nin de bulunduğu 17 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anayasa Mahkemesi Mücahit Gökoğlu Faruk Kıvrak İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title