Haberler

Hakkında Çifte Soruşturma Olan Jet Fadıl Sırra Kadem Bastı

Güncelleme:

İstanbul'da inşa ettiği Caprice Gold Oteli için 12 bin yatırımcıdan 1 milyardan fazla para toplayan ve hakkında çifte soruşturma bulunan Fadıl Akgündüz kayıplara karıştı.

Piyasadan 1 milyar liranın üzerinde para toplayan Fadıl Akgündüz, ablası Avniye Obut ve eniştesi İbrahim Obut hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından çete soruşturması başlatılırken Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin de Caprice Gold Oteli'ne gelerek inceleme yaptığı öğrenildi.

Bu olaylar üzerine Akgündüz'ün kayıplara karıştığı ve yerini annesi dahil yakın akrabalarının bile bilmediği öğrenildi.

"BİRDEN FAZLA KİŞİYE SATARAK..."

Zaman'da yer alan habere göre, yurtdışına kaçtığından şüphelenilen Akgündüz'ün ablası ve eniştesinin üzerine devrettiği mal varlıklarını da sattığı ortaya çıktı. Didim'de bulunan 52 adet villa, turizm bölgesi olan Muğla'nın Milas ilçesi sahilinde yaklaşık 300 milyon lira değerinde olduğu tahmin edilen 119 dönüm arsa ile çeşitli yerlerde bulunan arsa ve gayrimenkullerini de hızla elinden çıkaran Akgündüz'ün Caprice Gold'daki devremülkleri birden fazla kişiye satarak piyasayı dolandırdığı ileri sürülüyor.

"365 KERE SATMIŞ"

Devremülk kanunuda bir devremülk en az 15 günlüğüne kullanım hakkıyla satılabiliyorken Akgündüz'ün kanuna aykırı olarak 1 günlük kullanım hakkıyla devremülk satışı yaptığı böylece bir odayı 365 kere sattığı iddia ediliyor.

Çete kapsamında soruşturma geçiren Akgündüz ve akrabalarının mal varlığına el konulacağı ileri sürülürken Akgündüz'ün yurtdışı yasağına maruz kalmadan önce kayıplara karışması ise manidar bulundu. Öte yandan çete soruşturmasını yürüten Savcı Nihat Karpınar ise mağdurlardan bilgi ve belge talep etti.

REKOR CEZA GELEBİLİR

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin inceleme altına aldığı Caprice Gold Oteli'ndeki usulsüzlüklerden dolayı Fadıl Akgündüz ve akrabalarına rekor ceza gelmesi bekleniyor. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'a göre, teslimden önce kampanyalı satış olarak bilinen maketten satışta arz sahibi adına Tüketici Genel Müdürlüğü'nce kampanyalı satış izin belgesi düzenleniyor.

Tüketicilerin sözleşmeden doğan haklarının devlet garantisinde olduğu sistemde maketten satılan devremülklerin 36 ayda tamamlanmaması ve mal sahiplerine teslim edilmemesi halinde firmanın izin belgeleri iptal ediliyor. 2009 yılında başlanılan Caprice Gold'un inşaatı ise 6 yıldır tamamlanmadı.

Kanunun öngördüğü inşaat tamamlama süresini 3 yıl geçen Caprice Gold'a yaptığı satış bedeli olan 1 milyar lira kadar idari para cezası verilmesi bekleniyor. 12 bin kişiye sattığı devremülklerden yaklaşık 1 milyar lira satış geliri elde eden Akgündüz'ün bu parayı nerede tasarruf ettiği ise bilinmiyor. Otel inşaatına 85 milyon lira harcadığı öğrenilen Akgündüz'ün Reklam, kira ve şirket harcamalarından arta kalan 800 milyon liranın akıbeti ise kamuoyunda merak oluşturuyor. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı Fadıl Akgündüz Didim Yaşam Politika Ekonomi Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (79)

Mechul:

Bu ülke insanı bir Fadıl çözdü birde Akp yola devammm :))

15
1
yanıtYanıtla
Scota brada:

Hala inanan enayilere saygılarımı sunuyorum :D

15
0
yanıtYanıtla
AVD23:

İŞTE MÜSLÜMANLIĞI KULLANANLARDAN BİRİ DAHA. . .

12
2
yanıtYanıtla
ABIZER:

halk cahil olursa bunun gibi firildaklar daha cok insani soyar bu kacinci be halkin cahil oldugu 12 yildir akp ye oy veriyor yeni turkiye umuduyla insanlar on yil onceyi arar oldu iste cahiligin verdigi sefaletler

9
4
yanıtYanıtla
vatandas:

keriz cok adam ne yapsin?

10
1
yanıtYanıtla
Doğrucu Davut:

Almanyadaki yaptiklarini herkes biliyordu. Niye önlem alinmadi? Bilmiyordum diyen bütün sorumlular hakkinda sorusturma açılmalı. Almanyada sahtekarliğinin birini ben önledim fakat ona para yatiranlar bana sitem ettiler niye yolumuza tas koyuyorsun diye ve dolandirildilar. Aslında dolandiracaksınki adam yerine konulacaksın. Dürst oldunmu enayi Muamelesi görüyorsun. örn. Senelerce televizyonda sahte Bal satılmiş milyonlar götürülmüş sonra Bal sahte idi deniliyor. Binbirtürlü sözde ilaçlar satiliyor kimsede tık yok Demekki nefes tüketmemek lazım, böyle gelmiş böyle gider, gençliğimizi ne yazikki bu halk için harcamışız ona yanarım.

11
0
yanıtYanıtla
MuhtarMobil-IOS:

Hiç bir şey çıkmaz herif akpli

9
1
yanıtYanıtla
İYİ OLMUŞ:

ÇOK İYİ YAPMIŞ. YAHU BU ADAM DOLANDIRICILIKTAN SABIKALIYDI ZATEN, GİDİP HALA BUNA PARA KAPTIRIYORSUNUZ. NE DEMİŞLER 7 SİNDE NEYSE 70 DE ODUR DOLANDIRICI DEĞİŞECEK Mİ YANİ. ŞİMDİ BİR BARDAK SOĞUK SU İÇİN, SİZİN GİBİ BEYİNSİZLERE MÜSTEHAKTIR BU.

7
2
yanıtYanıtla
UYUMLU:

BU ADAM HALA BU İŞLERİ YAPIYORSA BU MEMLEKETTEKİ APTALLARI SAYMAKLA BİTMEZ. BRAVO

8
1
yanıtYanıtla
şaşırmadık neden ???:

Akapenin adamı işte :))

8
0
yanıtYanıtla
Tüm 79 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title