Haberler

Hakkı İhlal Edilip Davası Bitmeyen Çalışana 19 Bin 450 Lira Tazminat

Güncelleme:

Bir kamyon sürücüsü, 9 yıldır süren hizmet tespiti ve alacak davasını Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. Yüksek Mahkeme, yargılanma hakkının ihlal edildiğine karar verdi.

Anayasa Mahkemesi, çalışanların büyük zarara uğramasına yol açan uzun iş davaları konusunda örnek bir karar aldı. Bu süreç şöyle gelişti:

2005 YILINDA DAVA AÇTI

Ankara'da 1 Nisan 1999 ile 15 Şubat 2004 arasında iki ayrı özel şirkette kamyon sürücüsü olarak çalışan bir kişi, hizmet sürelerinin SGK'ya eksik bildirildiğini ve işçi alacaklarının eksik ödendiğini belirterek, 14 Ekim 2005'te Ankara 3. İş Mahkemesi'nde dava açtı. Dava hem iki şirket hem SGK aleyhine açıldı. Ancak çeşitli aşamalardan geçen davalar, bir türlü sonuçlanmadı.

36. MADDEYE AYKIRI

Kararında, makul sürede yargılanma hakkının ihlal edildiğine hükmeden Anayasa Mahkemesi, bu konunun Anayasa'nın 36'ncı maddesinde güvence altına alındığını hatırlattı. Bunun üzerine kamyon sürücüsü davaların makul sürede tamamlanmadığını belirterek, adil yargılanma hakkının ihlal edildiği iddiasıyla Anayasa Mahkemesine (AYM) bireysel başvuruda bulundu.

MANEVİ TAZMİNAT KARARI

AYM de, davanın 9 yılı aşkın süredir devam ettiğini ve bu hususun makul sürede yargılanma hakkını ihlal ettiğine dikkat çekerek başvurucuya 19 bin 450 lira manevi tazminat ödenmesine hükmetti. (Kaynak:Milliyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Anayasa Mahkemesi Kobi Memur Yaşam Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (4)

adaleti gören varmı:

türkiyede yargıya işin düştüğü an bittiğin andır. . . . kabusun olacaktır

14
0
yanıtYanıtla
özel güvenlikMobil-ANDROID:

dayı yollar biter , bizim davalar sonuclanmaz.... ha dayın varsa aynı gün biter.. ne yazık ki burası Türkiye

7
0
yanıtYanıtla
Fatih:

peki bu tazminatı kim ödeyecek tam 9 yıldız bir neticeye bağlamayan hakimler mi yoksa eski şirketlerimi yada bizlerden alarak devlet mi ödeyecek. Bu gecikmeye sebeb olan hakimlerden alınmalı

3
0
yanıtYanıtla
Madur:

Hakkı ihlal edilmiyemi var , sahtekar, dolandırıcı şahıs AKP iktidarını kullanarak asliye mahkemesini kendini hakli çıkartılmasını sağlıyor ve parasını alınca hukuk mücadelesi etmekten vazgeçiyor , maduru birde avkatlar arkasından vuruyor.

1
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title