Haberler

Hakkarili Sporcu Türkiye Rekoru Kırdı

Türkiye Atletizm Federasyonu’nun Turkcell ile birlikte gerçekleştirdiği Küçükler Atletizm Festivali’nde katılan Hakkarili sporcular Türkiye rekoru kırdı.

Türkiye Atletizm Federasyonu'nun Turkcell ile birlikte gerçekleştirdiği Küçükler Atletizm Festivali'nde katılan Hakkarili sporcular Türkiye rekoru kırdı.

Türkiye Atletizm Federasyonu'nun Turkcell ile birlikte gerçekleştirdiği Küçükler Atletizm Festivali'ne altyapı için büyük önem taşıyan 8 bölgedeki etkinliğe 2 bin 484 atlet katıldı. TAF Turkcell Küçükler Atletizm Festivali, 30 Nisan 2016 günü 8 ayrı merkezde 414 takımın katılımı gerçekleştirdi. Edirne, Zonguldak, Karaman, Eskişehir, Adana, Gaziantep, Erzurum ve Kayseri'deki yarışmalarda bin 218'i kız, bin 266'sı erkek 2 bin 484 atlet boy gösterdi. Sadece 2003 ve 2004 doğumlu atletlerin alındığı yarışmalarda bugüne kadar erişilen en yüksek rakama ulaşılması federasyon yönetimini memnun etti.

Geçtiğimiz yıl yapılan TAF Turkcell Küçükler Festivali'nde 277 okul ve kulüp takımından bin 667 sporcu yer almıştı. 414 takım ve 2 bin 484 atlete ulaşılan 2016'daki rakamlar katılımın kulüp sayısı bakımından yüzde 50, sporcu bakımından ise yüzde 49 artışa işaret etti.

TAF'ın sezon içindeki en geniş katılımlı altyapı organizasyonlarından olan Turkcell Küçükler Festivali'nde yarı finaller 7 Mayıs tarihinde Kocaeli, Aydın, Gaziantep ve Erzurum'da, final ise 18 Haziran'da Konya'da gerçekleştireceği belirtildi.

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü atletizm antrenörleri Yeliz Alp ile Hamdullah Gül'ün yoğun çalışmaların sonucunda 30 Nisan 2016 tarihinde Gaziantep ilinde düzenlenen TAF Turkcell Küçükler Atletizm ligine Hakkari'den 12 sporcu ile katılım sağlandı. Erkeklerde fırlatma topu branşında 85,80 metre topu fırlatan Kadir Kurt, Türkiye rekorunu kırmayı başardı. Ayrıca kız takımından fırlatma topu branşında Nazlı Özek 51,50 metre topu fırlatarak grup yarışmalarında ikincilik elde etti.

Grup yarışmalarında Hakkari'yi temsil eden kız ve erkek takımları dereceye girerek 7 Mayıs 2016 tarihinde Gaziantep ilinde düzenlenecek olan yarı final yarışmalarına katılmaya hak kazanması ilde sevinçle karşılandı. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Hakkari Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title