Haberler

Hakkarili 50 Öğrenciye 4 Günlük Ankara Gezisi

Güncelleme:

Hakkari Valiliği önünde toplanan öğrencileri, Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve aileleri uğurladı. Hakkari Valisi Yakup Canpolat, öğrencilere daha önce hiç il dışı gezisine çıkıp çıkmadıklarını ve uçağa binip binmediklerini sordu, daha sonra da gittikleri yerde birbirlerine sahip çıkmalarını ve iyi gezmelerini istedi. Proje hakkında açıklama yapan DAKA Proje Koordinasyon Sorumlusu Hilal Turgay ise proje kapsamında Hakkari'de eğitim gören 100 öğrencinin 2 grup halinde Ankaraya gideceklerini belirterek şöyle konuştu: "Gezi 2 grup halinde planlanmıştır. Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliği yapılarak ilk grupta bulunan 50 öğrencimiz farklı okullardan seçilmiştir. Öğrencilerimiz, eski meclis ve Anıtkabir'i, Ankara Çocuk Müzesi ve Bilim Merkezi oyun ve çalışması, 3 boyutlu sinema seyri, Anadolu Medeniyetleri Müzesi gezisi, ODTÜ yerleşkesi ile Bilim ve Teknoloji Müzesi gezisinin ardından Hakkari'ye dönecekler"

İlk kez Ankara turuna çıkan ve heyecanları gözlerinden okunan öğrenciler ise, "Ankara'ya ilk defa gidiyoruz. İlk kez uçağa bineceğimiz için de çok heyecanlıyız. Bizlere bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştular.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şemdinli Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title