Haberler

Hakkari ve Iğdır'daki Terör Saldırıları

BOLU/ Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki ve Iğdır Dilucu Sınır Kapısı'ndaki terör saldırısı Bolu ve Zonguldak'ta protesto edildi.

BOLU/ Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki ve Iğdır Dilucu Sınır Kapısı'ndaki terör saldırısı Bolu ve Zonguldak'ta protesto edildi.

Bolu'da Memur-Sen Şubesi üyeleri ile bir grup vatandaş, ellerindeki Türk bayrakları ile İzzet Baysal Caddesi'nden Hükümet meydanına kadar "Her şey vatan için", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Her Türk asker doğar", "Polise, askere uzanan eller kırılsın" şeklinde slogan atarak yürüdü.

Grup adına açıklama yapan Memur-Sen Bolu Şube Başkanı Ahmet Koçak, başta Dağlıca ve Iğdır olmak üzere ülkenin çeşitli şehirlerinde yaşanan ve milleti derinden sarsan eli kanlı terör örgütünün saldırılarını şiddetle lanetlediklerini söyledi.

Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve millete başsağlığı dileyen Koçak, "Terör, kan ve şiddetle beslenen bir insanlık suçudur. Bu insanlık suçunu ancak aklı, ruhu ve vicdanı iflas etmiş kişiler ve gruplar işleyebilir. Terörizmin ve teröristlerin hedefi ise insanlıktır, kardeşliğimizdir, milletimizdir ve ortak geleceğimizdir" diye konuştu.

Zonguldak

Kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde toplanan sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, Türk bayrağı açarak terör örgütü PKK aleyhine slogan attı.

Burada saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı'nı okuyan gruptakiler, şehitler için dua etmelerinin ardından Şehitler Parkı'na kadar yürüdü.

Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi  Kadir Bacıoğlu, burada yaptığı açıklamada, eli kanlı terör örgütünün bir kez daha gerçek yüzünü gösterdiğini söyledi.

Devletin bekası, milletin birliği için gözyaşlarını içlerine akıttıklarını ifade eden Bacıoğlu, "Dik duracağız. Birlik ve beraberliğimizi bozmayacağız. Özellikle terörü, teröristi ve destekçilerini, milletimizin yaşam hakkı gasp edilirken susanları ve bunlara vesile olanları nefretle lanetliyoruz" diye konuştu.

Alaplı İlçesinde aralarında sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinin de olduğu grup Atatürk Anıtı Meydanı'nda toplandı.

Meydana Türk bayrakları asan grup, İstiklal Marşı'nı okudu, şehitler için dua etti.

Atatürk Anıtı Meydanı'ndan "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK " ve "Polise uzanan eller kırılsın" şeklinde slogan atarak Merkez Camisi önüne yürüyen grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Ereğli ilçesinde de Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı önünde toplanan vatandaşlar, terör örgütü aleyhine slogan attı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kalabalığın dağıldığı sırada Burhan Önder isimli bir vatandaş fenalık geçirerek yere yığıldı.

Vatandaşlar tarafından kaldırılan Önder, gazetecilere yaptığı açıklamada, Genelkurmay Başkanlığına gönüllü askerlik için yazılı talepte bulunduğunu belirtti.

Önder,  "Ben askere gitmek istiyorum. Beni askere alsınlar. Genelkurmaya sesleniyorum, 'beni askere alın, aşçı, hizmetli, temizlikçi olayım ama beni askere alın, sadece onu istiyorum" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Zonguldak Hakkari Iğdır Bolu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title