Haberler

Hakkari ve Çukurca'da Bazı Bölgeler 'Özel Güvenlik Bölgesi' İlan Edildi

Hakkari Valiliği, merkez ve Çukurca ilçesinde bulunan bazı bölgelerin 11-25 Kasım 2015 tarihleri arasında 'Özel güvenlik bölgesi' olarak ilan edildiğini açıkladı.

Hakkari Valiliği, merkez ve Çukurca ilçesinde bulunan bazı bölgelerin 11-25 Kasım 2015 tarihleri arasında 'Özel güvenlik bölgesi' olarak ilan edildiğini açıkladı.

Hakkari Valiliği, merkez ile Çukurca İlçesi sınırları içerisinde bulunan bazı güvenlik bölgeleri ile ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamada, il sınırları içinde faaliyet gösteren PKK ve ve diğer terör örgütlerinin son dönemde terör ve yıldırma eylemleri yaparak Hakkari'nin sosyal ve ekonomik gelişmesini olumsuz etkilemeye başladığı ifade edildi. Valilik açıklamasında şöyle denildi:

"Bu eylemler neticesinde vatandaşlarımız; ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kalmıştır. Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadırlar. Valilik Makamımız, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla; bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır."

Valilik, bugün saat 12.00'den 25 Kasım 2015 günü saat 12.00'ye kadar izinsiz girilmesinin yasaklandığı 'Özel Güvenlik Bölgesi'ndeki yerleşim birimlerini şöyle sıraladı:

"Kilile Tepe Bölgesi ( Kilile Kuzeyi, Kilile Tepe Kuzeyi, Ballık Tepe Batısı ve Ufak Toprak arasında kalan bölge), Cernil Tepe Bölgesi ( Cernil Tepe Kuzey Batı Uzanımı, Kara Tepe Kuzeyi, Gafa Tepe ve Kovan Tepe Batısı arasında kalan bölge), Ganizark Mevkii ( Ganizark Mevkii Kuzeyi, 1753 Rakımlı Tepe, Yeşil Mağara Sırtı ve 1419 Rakımlı Tepe arasında kalan bölge), Bulhari Tepe Bölgesi (Stokan Mahallesi Kuzeyi, Çingil sırtı, Kumtik Tepe, 2118 Rakımlı Tepe, Çimoka Tepe Batısı, Bulhari Tepe Batısı ve Aşağıdereli Mahallesi Güneyi arasında kalan bölge), Kazan Vadisi Özel Güvenlik Bölgesi (Taşlık, Uzundağ, İzme Dağı, Uzundere Köyü, Çağlayan köyü, Çayırlı köyü, Sevbaş yaylası, Çukurca ilçesi, Narlı köyü, Çevizli köyü, Kayalık köyü, Köprülü köyü ve Geçimli köyü arasında kalan bölge). - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çukurca Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title