Haberler

Hakkari Van ve Çukurca'da da Protesto

"Paris'te öldürülen 3 kadın için Hakkari'de yürüyüş yapıldı" haberine ek Van ve Çukurca'da da protesto Kürt kadın siyasetçiler Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in Paris'te öldürülmelerinin ölüm yıl dönümü nedeniyle Van'da da DÖKH üyeleri tarafından yürüyüş düzenlendi.

" Paris'te öldürülen 3 kadın için Hakkari'de yürüyüş yapıldı" haberine ek

Van ve Çukurca'da da protesto

Kürt kadın siyasetçiler Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in Paris'te öldürülmelerinin ölüm yıl dönümü nedeniyle Van'da da DÖKH üyeleri tarafından yürüyüş düzenlendi. Aralarında HDP Van İl Başkanı Veysi Dilekçi'nin de bulunduğu yaklaşık 500 kişi, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Özgül Center önünde toplandı. Buradan Feki Teyran Parkı'na yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Bir süre burada bekleyen kalabalık polis izin vermeyince 5 dakikalık oturma eylemi yaparak olaysız dağıldı.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde de basın açıklaması yapıldı. HDP ve DBP'nin düzenlediği basın açıklamasını Belediye Meclis üyesi Nafer Parlak okudu. Paris'te sıkılan kurşunların kadın özgürlük mücadelesine sıkıldığını belirten Parlak, "Katledilen yoldaşlarımız şahsında hedeflenen kürt özgürlük mücadelesinin öncülüğü ve kadın özgürlük çizgimiz olmuştur. Hiç kuşkusuz her 3 yoldaşımıza sıkılan kurşunların uluslararası cellatların en kanlı tezgahlardan biri olduğunu biliyoruz. Kalleşçe sıkılan bu kurşunların özünde kadın özgürlük mücadelesine ve öncülüğüne sıkıldığının bilincindeyiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çukurca Hakkari Paris Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title